Fysiotherapie en bewegen

Wil je graag bewegen onder begeleiding? Dan is de fysiotherapeut een prima keuze. Fysiotherapeuten zijn dé deskundigen als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Zij behandelen mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden door pijn bij het bewegen.

Functionaliteit van je knie te verbeteren

De fysiotherapeut helpt je de functionaliteit van je knie te verbeteren, door je te begeleiden bij het ontdekken wat je lichaam aankan en door het geven van bewegingsadvies. Met fysiotherapie krijg je meer vertrouwen in het gebruiken van je knie, je knie wordt sterker en hierdoor kun je weer meer gaan bewegen, wat weer zorgt voor minder pijn. Hierdoor krijg je waarschijnlijk ook weer meer plezier om te bewegen!

knie oefeningen

Blijf bewegen

Door oefeningen te doen met de fysiotherapeut train je spieren, pezen en banden rondom je kniegewricht. Deze worden sterker en helpen mee om schokken op te vangen. Door fysiotherapie, knie oefeningen en regelmatige lichamelijke activiteit kun je de knie versterken. Met fysiotherapie train je, zodat je knie een betere conditie krijgt.

Stabiliteitsoefeningen knie

Door knieartrose wordt het kniegewricht instabiel. De instabiliteit zal het artroseproces in de knie versnellen en de schade in het gewricht zal toenemen. Hoe instabieler de knie, hoe sneller het gewricht beschadigt en hoe groter de kans op het herhalen van actieve ontstekingsreacties. Daarom is het zo belangrijk om de stabiliteit van de knie zoveel mogelijk te behouden of te verbeteren met fysiotherapie.

Wel of geen fysiotherapie

Weet je niet of je klachten ernstig genoeg zijn om naar de fysiotherapeut te gaan? Doe dan hier de fysiocheck om te kijken welke klachten je hebt en vanuit daar een weloverwogen keuze te maken. Twijfel je nog, raadpleeg dan je huisarts voor advies. Kijk hier voor een fysiotherapeut bij jou in de buurt en lees welke waardering ze krijgen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *