Anne-Miek koos voor een operatie (blog 1)

Ik ben Anne-Miek, getrouwd met Rob. Wij hebben twee kinderen: onze dochter Paula en zoon Bartho. Onze kinderen wonen inmiddels op zichzelf. Ik ben 65 jaar en woon in Loon op Zand. Na 44 jaar in de zorg te hebben gewerkt (waarvan de laatste 26 jaar in actieve nachtdienst), ben ik twee jaar geleden gestopt met werken.

Blog van Anne_Miek

Het verhaal van Anne-Miek

Tijdens het werk, voornamelijk bij het traplopen, kreeg ik steeds meer last van mijn knieën. Toch ging ik gewoon door. Uiteindelijk ben ik via mijn huisarts bij de orthopeed in het ziekenhuis terechtgekomen. Hij stelde ’n lichte vorm van beginnende artrose vast. Zijn advies: fysiotherapie en blijven bewegen.

Nu komt artrose ook in mijn familie voor. Mijn moeder en mijn twee zussen hebben het ook, erfelijk dus. Als ik niet hoefde te werken, ging ik eens per week een uurtje tennissen. Tijdens het partijtje ging dat prima, maar de dag erna was het ’n puinhoop en kwam ik bijna geen trap meer op. Ik zit bij een theater en popkoor waar ook met choreografie gewerkt wordt. Tijdens het dansen had ik geen centje pijn, maar oh wee de dag erna.

Na de nodige valpartijen en een slijmbeursontsteking aan mijn rechterknie eind 2015, heb ik er begin januari 2016 bij de huisarts op aangedrongen dat er een MRI-scan gemaakt moest worden. Daar zien ze meer op dan op een foto, een advies van mijn zus. Haar hebben ze met foto’s anderhalf jaar aan het lijntje gehouden. Door de MRI-scan die daar alsnog op volgde, kreeg ze nieuwe knieën geadviseerd. Die heeft ze uiteindelijk ook gekregen zo’n twee jaar geleden.

Die MRI-scan is bij mij nooit meer gemaakt. De orthopeed wilde toch eerst foto’s zien. Hij zag het al meteen; rechts en links was het kraakbeen helemaal weg, en links was zelfs het bot al aan het uitschuren. Advies: twee nieuwe knieën. Geen trappen lopen en zoveel mogelijk liften pakken. Géén keuze dus. Of nooit meer kunnen dansen en tennissen.

fysio knieartroseIn maart 2016 heb ik links een nieuwe knie gekregen en in juli rechts. Ik wilde het zo snel mogelijk gedaan hebben, zodat ik in 2017 kan revalideren en begin 2018 weer met onze volgende show mee kan dansen.

Wordt vervolgd…

Tot de volgende keer,
Anne-Miek

Blogs van Anne-Miek
Hier vind je alle blogs van Anne-Miek

 

13 gedachten over “Anne-Miek koos voor een operatie (blog 1)

 • 4 januari 2017 om 11:29
  Permalink

  Hi Anne-Miek, heel veel succes met je blog!

   
  Beantwoorden
 • 4 januari 2017 om 15:33
  Permalink

  Mooie foto’s Anne-Miek! Veel succes met bloggen!

   
  Beantwoorden
 • 4 januari 2017 om 18:33
  Permalink

  Dank jullie wel Nadja en Denise,
  Succes met de site. Het ziet er fantastisch uit.

   
  Beantwoorden
 • 5 januari 2017 om 12:04
  Permalink

  Hoi Anne-Miek

  Heel veel succes met bloggen en ik ga je zeker volgen!!

  groetjes
  Mo

   
  Beantwoorden
 • 7 januari 2017 om 10:20
  Permalink

  Leuk! Ik wens jou ook veel succes en blijf je volgen.

  Groetjes Anne-Miek.

   
  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 17:50
  Permalink

  Hoi Annemiek
  Ik heb ook artrose aan m’n knie dus ik ga je volgen.

   
  Beantwoorden
 • 15 januari 2017 om 11:02
  Permalink

  Succes met je blog, ik blijf je volgen. Bij mij ook beide knieën versleten en bot op bot, heb ook 2 nieuwe knieën nodig. 7 maart de eerste knie, vind het wel spannend

   
  Beantwoorden
 • 15 januari 2017 om 23:21
  Permalink

  Mijn rechter knie is ook versleten door artrose. Was in 2006 al bekend en ben toen eerst aan allebei aan de knieën meniscus kijkoperatie gehad.Ben nu 10 jaar verder en zijn ze helemaal versleten. Nu injectie gehad en er over na denken voor een hele nieuwe knie.Over 6 weken beslist hebben óf ik het wil! Heb geen andere keus tóch? Dus ga ik ervoor. Ongeveer half maart weer ik meer van wanneer het gaat gebeuren.

  Groetjes,
  Rinar

   
  Beantwoorden
 • 16 januari 2017 om 17:45
  Permalink

  Hoi Jannie,
  Leuk dat je mij blijft volgen. Jij ook sterkte. Artrose is heel vervelend en gaat niet meer weg. Misschien is de Agilium Freestep voorlopig iets voor jou? Het verlicht de pijn aan de knie.

  Liefs Anne-Miek.?

   
  Beantwoorden
 • 16 januari 2017 om 17:52
  Permalink

  Hoi Anny,
  Ik heb het met je te doen. Ik weet wat het is en het beperkt je met alles.
  De operatie zelf is mij erg meegevallen. Hopelijk straks bij jou ook. Sterkte en hou me op de hoogte.
  Liefs Anne-Miek ?

   
  Beantwoorden
 • 16 januari 2017 om 17:59
  Permalink

  Hoi Rina,

  Nee, veel keus heb je niet. Je wilt gewoon van de pijn af. Als je de operatie toch nog om de een of andere reden uit wilt stellen is de Agilium Freestep misschien ook iets voor jou. Het geeft echt verlichting. Ik hoor wel wat je gaat doen en wens je veel sterkte met alles.
  Liefs Anne-Miek ?

   
  Beantwoorden
 • 17 januari 2017 om 21:33
  Permalink

  Ik heb een jaar geleden mijn knieprothese gekregen. Superblij mee.
  Goed revalidatie traject gehad en kan weer lekker wandelen.
  Jij ook veel plezier van je protheses.

  Jeannette

   
  Beantwoorden
 • 17 januari 2017 om 23:50
  Permalink

  Dank je wel Anne-Miek ik ga er dan ook positief in en hou je op de hoogte

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *