58 gedachten over “Vocht in je knie, pak het aan!

 • Annie van Nisselrooij

  Mijn behandelaarster adviseert om mijn dikke knie met vocht erin, te omwikkelen met soda in een doek.
  De soda zou het vocht uit de knie onttrekken. Kennen jullie dit advies ?

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Beste Annie, dank je wel voor je bericht. Nee dat advies hebben we nog niet eerder gehoord. Heb je het al geprobeerd en wat is het resultaat, ben heel benieuwd of het werkt? Groet, Denise

    
   Beantwoorden
   • Wittekool bladeren kneuzen en met een omslagdoek over de knie leggen.
    Na een nachtje is de knie geslonken.

     
    Beantwoorden
  • Inge elsman

   Dit helpt zeker! Op Engelstalige sites wordt het veel aangeraden (zoek op knee swelling soda). Sodakristallen iets fijnmaken, in een doekje wikkelen en er een pakking van maken. Niet te strak inzwachtelen en ‘s nachts laten zitten. Doe dit om de nacht max 3x per week, het werkt nl sterk en je wilt niet het nuttige vocht uit je knie trekken.

    
   Beantwoorden
   • beheerder knieartroseonline.nl

    Dag Inge, dankjewel voor je tip! We hopen dat je tip voor veel mensen verlichting van hun klachten betekent. Groetjes Nadja

     
    Beantwoorden
   • Wat voor soda is dat dan Ik kreeg bij de reform winkel vita cura mee

     
    Beantwoorden
   • Goedenavond , ik las net uw bericht over de soda.
    Ik ben 3 weken geleden gevallen op mijn knie.
    Zwaar gekneusd , ik loop gelukkig weer maar er zit nog vocht in waardoor hij zeer stijf word in de avond.
    Hoe precies maak ik zo,n zwachtel ?
    Met droge soda ?
    Of moet ik de soda nat maken ?
    Help !
    Gr Diana Wiselaar

     
    Beantwoorden
   • Juist als je zoekt op: “knee swelling soda” vind je sites waarbij wordt aangegeven dat het niet werkt, of lijkt dat het werkt maar dat je beter een icepack kunt nemen omdat dit dezelfde werking heeft.
    Soda onttrekt warmte uit de zwelling en laat het vocht dat ze zelf in zich hebben los, waardoor het nat wordt. Het lijkt dan of de vocht uit de knie komt, maar dat is niet geval volgens de website. https://www.dri-pak.co.uk/can-soda-crystals-help-a-swollen-joint/

     
    Beantwoorden
  • Bladeren van witte kool in een theedoek wikkelen, dan om je knie knopen en een nacht laten werken.
   Volgende dag is het vocht uit je knie getrokken en de koolbladeren nat.

   Helpt echt! helend en pijnstillend

    
   Beantwoorden
   • beheerder knieartroseonline.nl

    Dankjewel voor de tip, Ans!

     
    Beantwoorden
 • Ik ben afgelopen week door mijn knie gegaan! Dezelfde kant ( rechts dus) waar ik al een nieuwe heup heb!
  Komt dat vaker voor bij knie artrose? Door je knie gaan wat erg veel pijn doet

   
  Beantwoorden
  • Wim de krom

   Ik heb een nieuwe knie maar loop al vier maanden met pijn en als ik wakker worden is mijn knie dun loop ik in de kamer dan wordt hij dik wat kan dat zijn loop wel 2x per week naar de terappie

    
   Beantwoorden
   • Trudy keukens

    Als ik jou was zou ik meer gaan fietsen, dan belast je je knie niet zo. Ik heb 8 maanden een nieuwe knie ik fietsen iedere dag 25 km. En kan weer alles ook op mijn hurken zitten, mijn is geadviseerd meer te fietsen en minder te wandelen, met wandelen komt je hele gewicht op je knieën.

     
    Beantwoorden
  • Ik heb net een gehele nieuwe knie .heb veel pijn mijn terapeut doet masseren zo dat het vocht om de knie wat weg gaat ? Niks helpt geen medicatie ik weet dat het herstel lang duurt wat kan ik doen of innemen voor de pijn ik slaap er nachten niet van ik ben zo moe ..

    
   Beantwoorden
   • Kittylansink

    Ik heb 3 aug ook een nieuwe knie gekregen heb veel last van vocht in het been knie enkel
    Krijg nu oedeemtherapie heel veel baat bij
    Voor de nachten heb ik toch maar even morfine aangevraagd .want ik ben ook zo moe vannacht gelukkig maar een keer wakker geweest
    Gr Kitty Lansink succes

     
    Beantwoorden
   • Trudy keukens

    Dat heb ik in het begin ook gehad heel veel pijn en een heel dik been, na twee maanden ben ik gaan fietsen (wel opbouwen, maar als het beter gaat 25 km per dag) geloof me dat helpt echt. Ik voel me hartstikke goed en kan alles weer, wel met beleid. Even een goede pijnstiller vragen, ik had morfine pleister en 4 paracetamols perdag, nu al maanden niet meer. Het enige wat ik kan zeggen wat helpt is fietsen fietsen en nog eens fietsen, en stop met de therapie bij mij heeft het niet geholpen. Ik slaap ook weer goed

     
    Beantwoorden
   • Ik heb drie maanden een nieuwe knie.
    Een sportmasseur adviseerde mij om vier maal daags met ijs de knie te koelen. Verder elke dag fietsen.
    En het begint nu te helpen. Na elke inspanning koelen met ijs dus.
    Sterkte

     
    Beantwoorden
  • Mevr.v.Herpen

   Ja ik zit met hetzelfde probleem heb nieuwe heup en nu na 8 maanden
   Ben ik door mijn knie gegaan vocht zit er in en heb artrose
   Ga dus ook proberen met doek, er soda op te leggen weet niet
   Of dat helpt en spuit gehad helpt ook nog niet heb veel pijn, weet
   Verder ook niet wat nu?

    
   Beantwoorden
   • beheerder knieartroseonline.nl

    Beste Mevrouw van Herpen,

    Dankjewel voor je reactie!
    Wat vervelend dat je nu na je nieuwe heup last hebt van je knie!
    Ik begrijp dat je al een paar dingen geprobeerd hebt, maar je nog steeds veel pijn hebt.
    Heb je ook al eens een kniebrace geprobeerd? Wellicht kan die je helpen voor extra steun, makkelijker te bewegen en minder pijn.

    Veel succes gewenst!

    Groetjes Yvet

     
    Beantwoorden
  • Soraya Hollander

   ik ben zelf ook heel vaak door me knie gegaan 3 operaties gehad en het is nog steeds niet goed. ben der vorige week ook weer doorheen gezakt. goed koelen,veel rusten en hoog leggen. Als je weet dat je je knie veel gaat belasten doe dan een brees om of een enkelkous voor stevigheid en om ze zwelling tegen te gaan. gr soraya

    
   Beantwoorden
 • Gebruik al jaren tensogrip. Als ik dat niet gebruik om mijn knie ,heb ik pijn.
  Helpt ook tegen vocht in de knie. Ik sport er ook mee. (Yoga)

   
  Beantwoorden
  • Dankjewel Rieke! Fijn deze tip. En wat goed dat je ook sport, zeker yoga. Heel goed! Groetjes en dankjewel!

   Nadja

    
   Beantwoorden
  • Trudy keukens

   Fietsen fietsen en nog een fietsen, wel opbouwen, echt een wondermiddel, yoga is ook goed,ik doet dat ook,

    
   Beantwoorden
   • Trudy keukens

    Niet een dag in de week, nee iedere dag zeker een uur, echt geweldig, ben weer een blij mens en geniet weer van alles en het leven.

     
    Beantwoorden
 • Krijg iedere2weken bloedtransfusie om dat ik mds heb het enige wat nog help nu heb ik artrose en vocht in knie mag geen medicatie Alleen een gel

   
  Beantwoorden
  • Cauwel Christina

   Ik heb vocht in de knie en is gezwollen , ik draag sinds vorige nacht steunkousen en gebruik ebruffen gel , benieuw wat het resultaat zal zijn , hopelijk verdwijn het vocht en pijn in mijn rechter knie .

    
   Beantwoorden
  • Poeh, dat is moeilijk Maria! Hoe gaat het nu met je? Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
 • Ik heb vocht in míjn zijkant van míjn knieën wat kan ik er aan doen

   
  Beantwoorden
  • Dag Diane, wat je er zelf aan kunt doen kun je in bovenstaand artikel lezen. Helpt dat niet, dan is het verstandig om er mee naar de huisarts te gaan. Veel succes! Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
   • Humblet gwendoline

    Goeiendag

    Ik heb 3 weken ben ik thuis omdat ik last aan mijn knie heb ik kan stappen en wandelen en fietsen maar probleem is dat ik nog altijd vocht heb. Wat moet ik doen

     
    Beantwoorden
 • Hoi, ik heb al jaren vocht in mijn knieën heb er nooit last van gehad tot een half jaar geleden en ik steeds meer last van al mijn gewrichten ga krijgen maar vaak voor 1 of 2 dagen en dan zomaar weer weg??
  Ga nu fysiotherapie proberen .

  Gr,natasja

   
  Beantwoorden
 • R de haan

  ikheb al zes maanden al 7x een injectie in de voet gehad ,maar het vocht komt steeds
  terug wie kan mij helpen de dokter wil het vocht er niet meer weghalen.

   
  Beantwoorden
  • Dag R,

   Wat ontzettend vervelend voor je! Een onwenselijke situatie lijkt me. Kun je misschien een second opinion aanvragen om er eens een tweede arts naar te laten kijken? In ieder geval even bespreken met je huisarts lijkt me.

   Sterkte en succes!

   Groeten Nadja

    
   Beantwoorden
 • Marijke van der Heide

  Oke.ik heb al jaren lang vocht in mijn benen en vooral dus de knieën.
  Heb erge spadaderen waaraan ik al vele malen ben geholpen.
  Bloeddoorstroming is slecht
  Ik heb /had versleten/ atrose knieen
  April dit jaar nieuwe knie links
  Aug dit jaar nieuw knie rechts
  Mijn benen /knieën blijf vol vocht zitten waardoor best nog moeilijk loop
  Ik fiets op de hometrainer
  Ga naar fysiotherapeut
  Maar dat stelt weinig voor
  25 min waarvan 10 min fietsen
  En 15 min oefeningen
  Dat kan en doe ik thuis ook elke dag
  Dus daar stop ik mee fysio dus
  Maar dat vocht hoe krijg ik dat weg
  Had gehoopt na 2 knieën dan het minder zou worden.helaas.
  Ik ben 73 jaar
  Groet marijke
  Ps ik durf nog niet op de fiets naar buiten

   
  Beantwoorden
  • Met aangemeten elastische kousen krijg je gegarandeerd het vocht uit voeten en benen…aanvrrag gebeurd bij huisarts.

    
   Beantwoorden
   • beheerder knieartroseonline.nl

    Dankjewel voor het delen van deze tip, Alie!
    Heb jij er veel profijt van?

    Groetjes Yvet

     
    Beantwoorden
 • Pingback: Knieartrose: tips bij ochtendstijfheid | KNIEARTROSE

 • Pingback: Het jaar 2017! | KNIEARTROSE

 • Pingback: De 3 best gelezen artikelen | KNIEARTROSE

 • Ik gebruik TENS voor artrose. Als ik merk dat er vocht in m’n knie of enkel is, zet ik de tens er een paar keer 45 minuten op. En weg is het vocht.

   
  Beantwoorden
 • Pingback: heb ik eigenlijk knieartrose | KNIEARTROSE

 • Pingback: Pijn en bewegen | KNIEARTROSE

 • Pingback: Stijve Knie - 3 tips bij ochtendstijfheid | KNIEARTROSE

 • Pingback: Symptomen knieartrose - herken knieartrose | KNIEARTROSE

 • Patrick Vercauteren

  Ik heb na drei dagen geleden een kijkoperatie laten doen mijn knie doet geen pijn maar mijn spieren wel en veel pijn ik kan er niet van slapen wat kan ik hier aan doen

   
  Beantwoorden
 • beheerder knieartroseonline.nl

  Hi Patrick,

  Wat vervelend dat je zo’n last hebt van je knie!
  Je knie kan nog best wat geïrriteerd zijn van na de operatie (hier staat gemiddeld zo’n 2 maanden voor) of misschien ben je overdag te actief geweest waardoor hij reactie geeft.
  Je kan je knie tussendoor ook wat vaker omhoog wegleggen of koelen. Misschien helpt dat?

  Veel succes gewenst!

  Groetjes Yvet

   
  Beantwoorden
 • Piet Kruize

  Ik heb ook afgelopen week weer een last gehad vocht in mijn linkerknie en ben vervolgens weer naar de reumatoloog geweest ze heeft vocht uit mijn knie gehaald en iets er weer ingespoten na dag van rust kan wel gaan werken. In totaal was ik wel weer een week thuis

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Hi Piet,

   Dankjewel voor je bericht!
   Hopelijk kan je op deze manier weer even zonder pijn en een dikke knie vooruit!
   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • Pingback: Het jaar 2018! | KNIEARTROSE

 • Heb ook last van vocht heb nu van mijn orthopeed medicijnen tegen de pijn Tramadol helpt geweldig, loop bij fysio ingetapt en oefeningen, slaap snachts weer als een roos 😀

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Wat fijn, Monique!
   Dankjewel voor het delen van jouw ervaring!

    
   Beantwoorden
 • 4 jaar geleden binnen meniscus operatie gehad. Na 3 maanden koelen rusten fietsen eerst met zo’n trapding voor de bank, en later elektrisch in de buurt, was het vocht er nog niet uit. Spuiten bij de orthopeed hielp ook niet>>fysio tijdens de intake kwam de bevrijdende vraag heeft u nog meer operaties gehad…. Ja en daarbij zijn OMG de lymfeklieren wegggehaald dus die waterhuishouding komt niet op gang…Dan gaan we NU beginnen met tapen…. 3 weken later liep ik weer gewoon, voor zover mogelijk dan hè.
  Nu 3 weken geleden datzelfde knie verdraaid au jautsz weer 3 x zo dik. Huisarts, De meniscus w.s. “Dat kan niet die is eruit” zei ik 🤔….
  Heeft een mens dus een binnen en een buiten meniscus, Je moet het allemaal maar weten… foto’s laten maken en voor vertrek. e.e.a. Uitgelegd, en de volgende dag kon ik terecht om mijn knie te laten tapen. Middels een mooi vlechtwerk aan de voor kant, en in de knieholte een paar bredere banen en 3 banen richting lies. Zo worden de banen om dit vocht af te drijven richting die kant zodat het weg kan via de normale weg. Nu na amper 3 weken Is het vocht zo goed als weg en kan ik met “gewone” therapie fietsen,loopband, het tempo van lopen weer optimaliseren. Op de foto’s wel meer slijtage te zien, dat dan weer wel. Maar dus ik zal er ook in de toekomst altijd rekening mee mogen houden.
  Mijn tip bedenk wat je nog meer is overkomen Je lympheklieren kunnen n.l. ook op allerlei manieren verstoord zijn, dat je ze nog wel hebt, maar ze een soort van in coma zijn, en op deze manier weer geactiveerd kunnen worden.
  Voor mij was die andere operatie al 20 jaar geleden, ik voelde me wel even oerdom 4 jaar terug. Aan de andere kant…. Het was ook prettig dat ik al een hele tijd zorgeloos geleefd had en dat dat allemaal naar de achtergrond was.
  Een eyeopener dat was het wel en ik heb er erg veel baat bij En baat het niet het schaadt ook niet
  Dit is het knieverhaal met De Tip van mij

   
  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.