Het doet nog steeds pijn als ik ga staan (blog 3)

Hallo allemaal,

Dat ik mijn knieën vlak achter elkaar wilde laten vervangen door een prothese was vorig jaar een hele bewuste keuze. Mijn orthopeed wilde het in de eerste instantie uitstellen nadat ik zo fijn geholpen was met mijn brace. Toch zette ik door.

Ik dacht het jaar 2016 nodig te hebben om te revalideren. Dat dacht ik verkeerd. Helaas, echt snel gaat het niet. Ik liet die operaties doen zodat ik daarna weer snel mijn oude leventje kon oppakken. Nou…. nee dus.

Iedere ochtend opnieuw is alles stijf en voel ik me, bij wijze van spreken, 87 jaar. Ik moet dan weer volledig op gang komen. Als ik vijf minuten heb gezeten is het exact zo. Het doet nog steeds pijn als ik ga staan. Zo ook met het traplopen. Het gaat wel beter, vooral met de trap aflopen. Ik neem voortaan ook zo vaak mogelijk de trap om te oefenen.

Je moet veel geduld hebben, zegt iedereen. Nou, dat heb ik dus niet. Ik heb twee keer in de week fysiotherapie en moet thuis ook oefeningen doen. Ik heb een hometrainer gekocht om weer conditie op te bouwen. Die was ook zo goed als verdwenen door al die ellende. Ik begon te fietsen op de dagen dat ik geen fysiotherapie heb, ongeveer 10 kilometer in een half uur op dat ding. Dat ging een paar weken goed tot ik ‘s nachts weer pijn begon te krijgen aan mijn rechterknie. Vooral aan de binnenkant van mijn knie en in mijn knieholte. Misschien overbelast? Toch weer even rustig aan doen was het advies.

© Eline BurmanjeEigenlijk is het ook wel te verklaren. Toen ik aan mijn linkerknie geholpen was, werd mijn (toen nog slechte) rechterknie flink belast. Ik moest immers mijn geopereerde knie sparen. Drie maanden later ben ik geholpen aan mijn rechterknie en werd mijn linkerknie weer overbelast, terwijl die nog aan het genezen was. Dat was misschien wel de goden verzoeken.

Ook heb ik nog regelmatig het gevoel of er flinke schaafwonden op mijn knieën zitten, alsof het vel eraf is. Het schrijnt dan zo erg. En ik heb het gevoel dat er hele strakke banden om mijn knieën zitten, een soort elastiek. Het zal er allemaal wel bij horen. Mijn orthopeed was bij de controle in ieder geval tevreden en bij hem hoef ik niet meer terug te komen. Goed nieuws.

Groetjes en tot de volgende keer,
Anne-Miek

Blogs van Anne-Miek
Hier vind je alle blogs van Anne-Miek

 

11 gedachten over “Het doet nog steeds pijn als ik ga staan (blog 3)

 • 20 februari 2017 om 10:02
  Permalink

  Een jaar geleden is m’n linker knie vervangen door een algehele knieprothese. Heb nog steeds moeite met opstaan, vooral de buitenkant van m’n knie doet dan pijn en ook hoor ik hem vaak klikken met lopen , als ik eenmaal op gang ben gaat het lopen een stuk beter dan voor de operatie, ik loop niet meer zo te schommelen. M’n rechter knie moet ook vervangen worden, maar zolang het voor mij niet noodzakelijk is, doe ik het niet. Ik kan inmiddels een half uur lopen achter elkaar en daar ben ik tevreden mee!

   
  Beantwoorden
 • 25 februari 2017 om 10:53
  Permalink

  Hoi sylvia, ff een berichtje van mij, wat je schrijft over je knie heb ik ook nog pijn vooral met het opstaan, mijn andere knie is ook niet meer zo goed, ik doe het niet meer, veel ellende meegemaakt en nog steeds, is nu 3jaar geleden,,4x per week therapie, mocht niet helpen, traplopen gaat nog niet, ik denk dat het er bij hoort gr Geurtje

   
  Beantwoorden
  • 30 mei 2017 om 12:40
   Permalink

   Ik heb 17maanden geleden een nieuwe knie gekregen
   Niets als ellende hij wou al van af het begin niet buigen
   In vorig jaar mei door gebogen en 8 weken op een cpn gelegen
   Dat heeft wat geholpen toen kreeg ik in januari weer een bacterie in de knie weer open gemaakt gespoeld 3 weken zieken huis met
   Antibiotica infuus ! Tot de pasen 3x per dag antibiotica
   Nu is de knie weer dik en pijnlijk ! Ze willen het vocht er niet uit halen
   Om weer niet een infectie te krijgen heb moeite met mijn kousen
   Aan te krijgen en schoenen ! Ik baal als een stekker er van
   Enhheb ook zo klein fietsje daar zit ik 3 x per dag op
   En was vorige week voor het eerst onder begeleiding van een fysiotherapeut in het water gegaan En geen gekke dingen gedaan
   Ben vandaag niet gegaan straks om 2 uur naar de fysiotherapeut
   Hartelijke groet

    
   Beantwoorden
 • 25 februari 2017 om 14:09
  Permalink

  Ik heb artrose in mijn linkerknie, hoelang duurt deze operatie en de revalidatie?
  Mijn leeftijd is 65.

   
  Beantwoorden
 • 27 februari 2017 om 10:59
  Permalink

  Hoi ik heb ook een nieuwe knie en ik lees gelukkig dat anne-miek het zelfde voelt als ik. Sommige zeggen dat het tussen me oren zit. Ik weet precies wat ze voelt met dat stuk elastiek gevoel. Succes met revalideren.

   
  Beantwoorden
 • 2 maart 2017 om 21:14
  Permalink

  Hoi Marga,

  Het is ook moeilijk uit te leggen aan mensen die het niet hebben. Het zit echt niet tussen je oren en het is gewoon vervelend. Jij ook succes met revalideren,

  Groetjes Anne-Miek.

   
  Beantwoorden
 • 6 maart 2017 om 12:27
  Permalink

  Hallo Arie,

  De operatie op zich duurde ongeveer anderhalf á twee uur. Ik was binnen drie dagen weer thuis. Voor revalidatie geven ze gemiddeld een jaar per knie.

  De operatie op zich is mij wel meegevallen. Hopelijk is dat bij jou ook zo. Beterschap alvast.

  Groetjes Anne-Miek.

   
  Beantwoorden
 • 7 maart 2017 om 10:54
  Permalink

  Pppffff ik moet nog maar zo te zien helpt het niet echt zo.n operatie ik ga nu weer twijfelen maar heb ook zo.n pijn dat ik er wel iets aan moet laten doen zo.n brace dat is denk ik niet voor altijt ??? Ppff wat zal ik nu doen ik zie er tegen op als een berg

   
  Beantwoorden
  • 31 mei 2017 om 16:21
   Permalink

   Hallo Ciska,iedereen heeft een andere ervaring na de operatie.Bij mij is de hele knieoperatie zes jaar geleden gedaan en ik heb er veel baat bij kan goed lopen en geen pijn.Heb zeven maanden geleden ook nog op de knie een nieuwe knieschijf gekregen wat mij ook reuze mee gevallen is moet nu nog twee keer fysio hebben en dan ben ik daar ook klaar mee.Maar dan heb ik in die andere knie een halve knieprothese en ik denk dat die mss dit jaar ook aan de beurt komt en ik zie daar niet tegen op.Daarom mijn reactie hier het is voor iedereen anders en als je veel pijn hebt dan is een operatie aan te raden daarom wens ik je veel beterschap en succes!!

    
   Beantwoorden
 • 23 maart 2017 om 21:47
  Permalink

  Ik ben 52 jaar en heb sinds 4 mnd een nieuwe knie met ingebouwde stabiliteit omdat ook mijn kniebanden gescheurd waren. Niks anders dan lof , ik ben als herboren, ik wil tegen iedereen zeggen die met braces en pijnmedicaditie slikt, laat niet met je “leuren” je leeft nu en nu wil je kwaliteit van leven. laat geen cortisonen injectie injecteren zeer slecht voor je gewricht , dit is een “lap” middel en doe je mond open tegen een orthopeed. Ik ben een zeeuwse en in Zeeland is het zeer slecht orthopedie vlakbij, iedereen wordt hier doorgestuurd naar Belgie. Ik ben in het UZ gent terecht gekomen, super fijn ziekenhuis en artsen en personeel, zo “gewoon”, zo menselijk.

   
  Beantwoorden
 • 23 oktober 2017 om 20:47
  Permalink

  Hoi Annemiek,
  Bij alles wat ik lees vind en blijf ik toch zeggen ga naar buiten wandelen en fietsen, ik vind dat de beste remedie om weer snel de oude te worden, dat ik weer zo ver ben gekomen is dat ik alles weer kan heb ik te danken aan dat ik meer dan 8 maanden iedere dag fiets 25 km en stukjes wandel, heb ook weer een betere conditie, veel sterkte allemaal

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *