Erop uit (blog 3)

Voor mensen met knieartrose, zoals ik, valt het niet mee om ergens naar toe te gaan. Voor ieder uitstapje moet ik me altijd goed voorbereiden.

Naar het concert

Een tijdje geleden ging ik met mijn man naar een concert in een onbekende schouwburg. Kaartjes bestellen, dat is geen probleem. Maar, de vragen zijn, waar zitten we en moeten we een trap op? Waar kunnen we dichtbij parkeren? Moet ik ver lopen? Al die vragen houden me bezig voordat we gaan.

Een ding is zeker; ik ga altijd ruim op tijd. Zo heb ik de tijd heb om rustig te lopen en misschien een kansje om dichtbij te parkeren. En geluk hadden we dit keer. Heel dichtbij hadden we een mooi plekje voor onze auto. En dit stukje was voor mij prima te lopen. Heerlijk. We waren op tijd en konden meteen doorlopen; heel lang in een rij wachten is geen pretje met mijn knieën. Ik zoek toch altijd ergens een steuntje om m’n knie te ontlasten. Met mijn braces gaat het staan nu al een stuk beter, even staan wachten op een glaasje drinken of iets dergelijks gaat tegenwoordig goed. We hebben die avond genoten van een prachtig concert.

Fijn fietstochtje

In datzelfde weekend was het ook prachtig fietsweer. Fietsen had ik de hele winter niet gedaan en ook nog nooit met mijn braces. Best spannend dus. Ik heb een fiets met ondersteuning om mijn knieën niet te veel te belasten. Het was allemaal wel even wennen. Zeker met het opstappen stoei ik even. Mijn fietszadel staat extra laag, zodat ik met beide benen nog aan de grond kan komen. Heel prettig als ik plotseling moet stoppen. Windje in de rug en fietsen maar. Viel niet tegen, zo de eerste keer weer op mijn fiets. Heerlijk de wind weer te voelen, de vogels horen fluiten en lekker buiten bewegen. Het voorjaar is voor mij begonnen.

Naar de beurs

Samen met mijn man ging ik afgelopen weekend al vroeg op pad naar een handwerkbeurs in Duitsland. Mijn braces had ik aan en mijn loopfiets ging mee. We konden dichtbij parkeren, loopfiets uit de auto en op naar de beurs. Mijn loopfiets was wel een bezienswaardigheid. En ik moest speciale goedkeuring krijgen bij de ontvangst. Ik kreeg netjes een plattegrond mee met alle liften daarop aangegeven. Vier hallen met stofjes, garens en hobby materialen, wat een genot! Maar na bezoek aan de derde hal had ik het wel gehad. Poeh, echt vermoeiend, al die drukte om me heen en dan daartussen lopen met mijn loopfiets. Al met al wel van genoten.

Thermaal zwembad

Vorige week ging ik zwemmen bij een thermaal zwembad. Ik had ook gebruik gemaakt van stromingen waarbij je vanaf je voet tot je schouders extra massage kunt krijgen door harde waterstralen, heerlijk!

Maar wat heb ik het geweten, dat ik dit gedaan had. Wat had ik ‘s nachts een pijn in mijn benen en knie, ik kon er niet van slapen. Dus lieve lezers let op met die harde waterstralen op je ledenmaten, blijkbaar niet goed voor je artrose knieën. Tip van mij.

Ga jij er deze lente ook veel op uit, ondanks de beperkingen van de artrose? Ik ben heel benieuwd!

 

.

 

Een gedachte over “Erop uit (blog 3)

  • 4 april 2017 om 20:35
    Permalink

    17jaar geleden is bij mij knieartrose geconstateerd , ik fietste iedere dag ongeveer 20 kilometer plus 1 uur wandelen dus eigenlijk nooit pijn, inmiddels heb ik een nwe knie (ik had geen last of pijn aan mijn knie) maar toch gezien mijn keeftijd heb ik besloten voor een nwe knie, besluit geen spijt ik fiets weer kan trap lopen echt een uitkomst, als ik jullie was zou ik voor een nieuwe knie kiezen, eerste 3 maanden zijn zwaar maar daarna gaat het hartstikke goed. Sterkte Trudy

     
    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *