Bestaat er een leeftijdsgrens voor een knieprothese?

Is er voor mensen met knieartrose een minimum of maximumleeftijd voor het krijgen van een protheseknie/kunstknie? Dat is een vraag die we heel veel krijgen. We hebben het even voor je uitgezocht.

 

Gemiddelde knieprothese leeftijd

In Nederland is 70 jaar de gemiddelde leeftijd waarop een knieprothese wordt geplaatst. In feite is er geen echte minimumleeftijd voor een knieprothese. Wanneer je voldoet aan de criteria voor een protheseknie maakt je leeftijd feitelijk niet uit. In de praktijk kun je dus zowel op jongere als oudere leeftijd een kunstknie krijgen. Wanneer iemand een goede algemene conditie heeft, bestaat er geen bovengrens in leeftijd voor een knieprothese.

 

Wanneer moet ik een nieuwe knie krijgen?

Op het moment dat je orthopedisch chirurg op de röntgenfoto een duidelijke slijtage van je knie constateert en de pijn zo erg is dat je in het dagelijks leven er erg veel last hebt en beperkingen ondervind. Wanneer dat moment daar is, verschilt van patiënt tot patiënt.

 

Knieprothese op jonge leeftijd uitstellen

Wel geldt in de praktijk vaak dat hoe jonger je bent, hoe langer artsen een knieprothese proberen uit te stellen. Bij jonge patiënten wordt eerst van alles geprobeerd om het moment van opereren zo lang mogelijk uit te stellen. Hierbij wordt er vaak eerst gegrepen naar behandelingen zoals injecties of het dragen van een kniebrace. Het is nadelig voor je knie wanneer je nog jong bent, doordat je dan vaak veel actiever bent en je hebt simpelweg een langere levensverwachting. De prothese moet dus langere tijd en intensiever functioneren.

 

Kunstknie vervangen

Wanneer je voor je 50ste een kunstknie krijgt, is de kans groot dat die later nog een of twee keer moet worden vervangen. De reden hiervoor is de levensduur van het materiaal. Een kunstknie gaat namelijk ongeveer tien tot vijftien jaar mee. De resultaten van zo’n revisie-operatie (vervangende operatie) zijn afhankelijk van de conditie van het bot redelijk tot goed.

 

Geraadpleegde bron: Rijnland Orthopedie

 

 

58 gedachten over “Bestaat er een leeftijdsgrens voor een knieprothese?

 • 1 mei 2017 om 10:41
  Permalink

  Ik twijfel enorm met het vervangen van een kunstknie. Hoor zowel goede als slechte verhalen. De pijn wordt steeds heftiger en is bijna met injecties niet meer te verhelpen. Mijn specialist adviseert mij een kunstknie daar het de kwantiteit en kwaliteit beter zal worden. Iets in me zegt nog even te wachten….ik ben 58 jaar.

   
  Beantwoorden
  • 1 mei 2017 om 10:55
   Permalink

   Ik was 56…3 jaar geleden n nwe knie gekregen….liep al jaren met erge pijn en kreeg steeds meer beperkingen…liep zelfs al n tijd met krukken…div soorten injecties gehad..brace gedragen…niets hielp meer…De orthopeed gezegd dat ik NU leef en NU wil genieten en niet elke dag pijn lijden….Wie garandeert mij dat ik sowieso oud wordt…Dus elke dag dat ik met n nwe knie beter kan functioneren en genieten is n verrijking van mijn leven….Ik zeg DOEN!!!!

    
   Beantwoorden
   • 1 mei 2017 om 14:18
    Permalink

    Dag Monique, dank voor je reactie! Fijn dat je dat hier deelt. Zeker voor mensen die nog twijfelen is dit waardevolle informatie! Groetjes Nadja

     
    Beantwoorden
  • 1 mei 2017 om 11:32
   Permalink

   Ik had dezelfde klachten en ging steeds moeilijker lopen. Vorig jaar linkerknie gedaan en afgelopen Januari ook in de rechterknie een volledige prothese. Ik ben 55 jaar en superblij dat ik weer mobiel ben. Pittige operatie en revalidatie maar het allemaal meer dan waard. Succes!

   Conchita

    
   Beantwoorden
   • 1 mei 2017 om 14:19
    Permalink

    Wat super Conchita! Fijn genieten van het voorjaar dan nu! Groetjes Nadja

     
    Beantwoorden
  • 1 mei 2017 om 11:59
   Permalink

   Hallo ik was ook 57 jaar toen mijn knie werd vervangen eerst een halve knie maar die liet na 3 maanden los….dus toen een hele prothese. Ik had ook enorm veel pijn voor de operaties….maar nu gaat het prima…Het is even afzien een paar maanden nade operatie maar nu gaat het prima. En ik had een nog zwaardere operatie iemand vervanging. Dus niet twijfelen gewoon doen je bent veel te jong om pijn te hebben. Groetjes.

    
   Beantwoorden
   • 1 mei 2017 om 14:20
    Permalink

    dag Els, dankjewel voor het delen van jouw verhaal! Dat is waardevol voor anderen. Heel fijn, dank! En fijn dat het met jou zo goed gaat! Groetjes Nadja

     
    Beantwoorden
  • 1 mei 2017 om 14:14
   Permalink

   Dag Margreeth, dat lijkt me inderdaad een lastige keuze! Volg je gevoel zou ik zeggen. Succes! Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
  • 1 mei 2017 om 16:04
   Permalink

   Ik zou niet wachten ik ben 57 en mij hebben ze iets te lang laten lopen waardoor ik uiteindelijk 2 nieuwe knieën in 3 maanden heb en de revalidatie is heftig ik was al zo slecht dat je van heel ver moet komen ook niet tof

    
   Beantwoorden
   • 1 mei 2017 om 16:40
    Permalink

    Dag Willemien, wat vervelend voor je! Dank voor het delen van je verhaal hier, waardevol voor anderen om te lezen! Groetjes Nadja

     
    Beantwoorden
  • 2 mei 2017 om 18:22
   Permalink

   Ik ven 57 en heb na 4 jaar hevige pijn een nieuwe knie. Heel erg tevreden, loop, fiets en beweeg zonder pijn. Ben er blij mee. Men zegt …je bent te jong, mijn antwoord was….wie weet of ik ouder mag worden….? Ik ben orthopeed dankbaar, ik kan genieten en werken zonder pijn. Lies Sturm

    
   Beantwoorden
  • 8 mei 2017 om 19:49
   Permalink

   Ik zou zeggen doen. Ik was 52 jaar. Je hebt nu kwaliteit van leven. Ben er helemaal happy mee. Geen pijn in mn knie. Nederland is “geweldig ” met het uitstellen van een nieuwe knie. Ze hebben altijd wel wat van “lap ” middelen . Vreselijk irritant. Ben wel in het UZ Gent in België geopereerd in Nederland werd het niet gedaan. Hoe kapot mijn knie ook was.

    
   Beantwoorden
   • 11 mei 2022 om 23:25
    Permalink

    Hoi Angelique

    Ik ben 53 en op de MRI scan is een retropatellaire chondropathie graad 4 geconstateerd. Erg veel pijn en kan mijn werk in de zorg niet meer doen .Wil graag weer verder en niet stilstaan ivm mijn rechterknie slijtage .Hoop dat ik snel geholpen kan worden .Zodat ik weer mijn dagelijkse dingen kan doen.Maar weet niet of ik in aanmerking kom voor een kunstknie .

     
    Beantwoorden
  • 24 april 2018 om 21:55
   Permalink

   Ik zit met hetzelfde probleem aan beide knieen. Mijn leeftijd is 59 jaar. Vanmiddag heb ik nog injecties gekregen maar mijn Orthopedisch Chirurg wil nu nieuwe knieen geven. Nu ben ik eat aan het googlen.

    
   Beantwoorden
   • 25 april 2018 om 07:43
    Permalink

    Veel succes gewenst, Betty!
    Hopelijk kan je alle informatie vinden op onze website!
    Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag!

    Groetjes Yvet

     
    Beantwoorden
  • 15 mei 2019 om 23:04
   Permalink

   Ik was 41 toen ik mijn eerste nieuwe knie kreeg.
   Ik ben nu 48 en heb in dat zelfde been al 3 nieuwe knieën gehad.
   En nog steeds gaat het niet goed.
   Als ik toen wist wat ik nu weet had ik het nooit laten doen.
   Ik zit nu in een brace van mijn teen tot aan mijn lies.lopen lukt me niet. Elke dag pijn.

    
   Beantwoorden
   • 6 december 2019 om 08:44
    Permalink

    Hi Missy,
    Wat was er met je knie en waarom al 3 x een nieuwe? Welk zkh?

    Hier ook 41 en kapotte knie. Arts raad aan te wachten.

     
    Beantwoorden
   • 12 april 2022 om 16:05
    Permalink

    Ik ben ook 41 jaar, maar mijn arts zegt dat ik dat niet moet willen op jonge leeftijd, injecties helpen mij niet, moet nu naar een andere fysio en krijg hopelijk betere brace aangemeten, ik fiets nu ook electrisch omdat een gewone fiets voor mij te zwaar en te pijnlijk is.

     
    Beantwoorden
 • 1 mei 2017 om 10:58
  Permalink

  Ik ben 58 jr en heb 7mnd geleden een hemi -prothese, een halve knieprothese gekregen. Super tevreden, geen pijn meer en kan nagenoeg alles weer doen alleen op de knieën zitten is pijnlijk. Als de specialist het adviseert zou ik het och sterk in overweging nemen. Succes

   
  Beantwoorden
  • 1 mei 2017 om 14:15
   Permalink

   Wat fijn Ellen! En fijn dat je dit even deelt hier. Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
   • 31 augustus 2017 om 01:46
    Permalink

    Ik waa 50 jaar toen ik mijn 1ste knieprothese kreeg na tientale jaren van pijn en niet kunnen wat ik wilde
    Na 6 jaar kreeg ik aan mijn andere been een knieprothese
    Na pittige periodes van revalidatie deed ik na 3mnd weer mijn werk inde zorg , fiets dans en loop met onze hond ik werk in de tuin .ook de zware klussen zoals planten en struiken verplaatsen
    Ben nu 62 en heb nog geen moment spijt gehad dat ik aangedrongen heb oo de operatie
    Ik wil nu kwaliteit van leven wie zegt dat ik 70 word
    Daarnaast ben ik niet de slankste.
    Mis wrl het baantjes trekken in het zwembad maar denk erover om te gaan agua joggen dus nog beweegplannen genoeg

     
    Beantwoorden
    • 31 augustus 2017 om 09:56
     Permalink

     Dag Anneke,

     Wat goed dat je zo goed voor jezelf bent opgekomen! En dat je weer lekker kunt genieten. En ook goed om te lezen dat je weer beweegplannen hebt. Heel veel succes en een fijne dag Anneke! Groetjes Nadja

      
     Beantwoorden
    • 21 oktober 2018 om 09:16
     Permalink

     Mag ik vragen waarom u niet meer zwemt? Kan dat niet meer met
     de protheses?

      
     Beantwoorden
 • 1 mei 2017 om 11:31
  Permalink

  Ik heb nu een kniebrace maar ben er niet kapot van. Merk wel dat het traplopen iets minder pijn doet en ook iets beter met lopen. Alleen is het dat door dat er achter aan je knie de brace plooit er daar meer pijn geeft en dan gooi ik hem er af. Ook is het lastig dat hij onder m’n broek zit dus als hij afzakt of teveel ribbels achter heeft ik een wc moet zoeken. Zodat ik de bracelet op kan hijsen. Dus ga weer terug naar de orthopeed, en dan maar kijken wat er dan gaat gebeuren. ?

   
  Beantwoorden
 • 1 mei 2017 om 18:56
  Permalink

  Ik heb al eens eerder gereageerd. Mijn knieprothese heb ik sinds 2002. Dus mijn 15 jaar zou er op moeten zitten. Maar de knie functioneert prima. 4 keer per week tennis ik, waaronder een competitie wedstrijd. Ik ben inmiddels 67 jaar. Mijn ervaring is dus heel erg goed!

   
  Beantwoorden
  • 2 mei 2017 om 10:08
   Permalink

   Dank Ottoline, fijn dat je dit even deelt! Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
 • 2 mei 2017 om 08:18
  Permalink

  Hoi, ik ben nu inmiddels 51 wn heb bijna 4 jaar een nieuwe knie. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Er zijn beperkingen met een kunst knie maar die wegen niet op tegen de pijn die ik had voor dat ik geopereerd werd. Inmiddels is mijn rechter knie ook aan vervanging toe.

   
  Beantwoorden
  • 2 mei 2017 om 10:09
   Permalink

   Succes met je andere knie Yolanda! En fijn dat je dit even wilde delen. Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
  • 12 augustus 2018 om 20:16
   Permalink

   Hoi Yolanda,
   Waar heb jij je laten opereren als ik vragen mag? Ben 47 en UMC wil het niet doen.
   Groet, Margriet

    
   Beantwoorden
 • 4 mei 2017 om 10:38
  Permalink

  Wauw…wat een top reacties zeg… bij toeval kom ik hier terecht.

  ik vraag mij een paar dingen af:

  -hoe zijn de ervaringen met injecties in de knie..?
  – hoe is de revalidatie gecombineerd met een standcorrectie (O benen)

  van de fysiotherapeut en huisarts heb ik al informatie maar hoor graag praktijk ervaringen

   
  Beantwoorden
  • 4 mei 2017 om 14:32
   Permalink

   Dag Pieter,

   Ik ga je vraag komende week voorleggen aan de community van knieartroseonline.nl op Facebook. Volg ons daar vooral ook. Er wordt daar veel ‘gesproken’ over de oplossingen voor knieartrose.

   Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
 • 19 mei 2017 om 19:06
  Permalink

  Ik ben 67 jaar . Heb aan mijn rechter en linker knie een kijk operatie gehad. Mijn linker dat 5 jaar geleden is heb ik al een jaar pijn in. Heb 3 week geleden er injectie in gehad. Ging eerst prima. Heb wel veel k8nder pijn maar staan en lopen gaat weer slechter. De orthopeed wil eerst weer een kijk operatie als de injectie niet helpt. Had zelf ook verwacht een prothese. Maar hij wil er niet aan. Maar afwachten nu wat er gaat gebeuren over een paar weken Truida

   
  Beantwoorden
 • Pingback: Handig overzicht met de behandelmogelijkheden | KNIEARTROSE

 • 17 juli 2018 om 21:57
  Permalink

  Hallo,

  Fijn om al de goede resultaten te lezen.
  Helaas is het bij mij anders, ik ben 43jaar en ik heb 1,5jaar geleden een knie prothese gekregen ondertussen ben ik alweer 2x geopereerd omdat de knie vast gaat zitten en ik heel veel pijn heb in knie en scheenbeen, 6 weken geleden ben ik weer geopereerd en helaas na 6 weken ben ik weer terug bij af. Nu ben ik benieuwd of er iemand hier ervaring mee heeft.

  Groetjes patricia

   
  Beantwoorden
  • 3 augustus 2018 om 10:44
   Permalink

   Hi Patricia,

   Dankjewel voor het delen van jouw verhaal!
   Wat vervelend zeg, dat je nog zoveel last ervan hebt en het einde ervan nog niet in zicht lijkt.
   Ik heb er zelf nog nooit van gehoord.. Heeft je orthopedisch chirurg er een verklaring voor?
   Ik wens je veel succes met het herstel en hopelijk gaat het binnenkort beter!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 23 juli 2018 om 21:30
  Permalink

  Ben nu 51 en heb al 4 operaties aan mijn knie gehad 2x een standbeen operatie
  Mijn arts vind mij nog te jong voor een kunstknie maar ik ben het zo zat.
  Moet nog 18 jaar werken en met pijn zie ik dat niet zitten
  Deze week weer naar de orthopeed en dan maar eens met mijn vuist op tafel slaan, heb veel aan jullie verhalen
  Dank daarvoor.

   
  Beantwoorden
  • 3 augustus 2018 om 10:47
   Permalink

   Hi Mark,

   Dankjewel voor het delen van jouw verhaal en fijn om te horen dat je veel hebt aan de verhalen die hier gedeeld worden! Daar doen we het voor!
   Vervelend dat de 4 operaties tot op heden niet geholpen hebben en dat je nog zoveel last hebt.
   Hopelijk kom je samen met je orthopeed tot een geschikte oplossing! Heb je ook al eens een kniebrace geprobeerd? Wellicht geeft die nog wat extra steun aan je knie tegen de pijn?
   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
  • 5 juli 2021 om 17:36
   Permalink

   Artrose in allebei de knieën en veel pijn.
   Loop al met een stok….cortisone spuiten hielpen heel kort nu injectie met Adana, wordt niét vergoed
   maar 175 euro had ik over voor een goed resultaat! Na 2 injecties nog geen vooruitgang te merken.

   Ik wil graag een knie operatie maar niet allebei de knieën tegelijk.

   Ik ben 80 jaar en verder kerngezond! Wil graag weer fietsen ,winkelen maar vooral de pijn kwijt .
   Ook ineens last van ouderen discriminatie!! Sinds ik met een stok loop ! Eerder nooit…dus ineens stok- oud !! Ha ha ik ben veerkrachtige dan mijn 15 jaar jongere vriend!
   Ik ga voor een nieuwe knie….en lopen zonder stok !

    
   Beantwoorden
 • 7 september 2018 om 11:57
  Permalink

  Hoi,

  Ik ben een mama van 3 kids en 39 jaar, ik sta nu voor de keuze (na 2 operaties rechtse knie en 2 linkse knie) om een knieprothese te laten steken in mijn rechtse knie. Mijn chirurg wil het liefst nog even wachten maar ik heb kraakbeenlijden graad 4 en constant pijn. De ene week is erger dan de andere. De nieuwe prothese zou 30 tot 40 jaar meegaan. Ik weet niet goed wat ik ga beslissen een nieuwe knie of nog een paar jaar doorbijten.

   
  Beantwoorden
  • 7 september 2018 om 12:27
   Permalink

   Hi Ellen,

   Dat is zeker een lastige keuze!
   Bespreek deze overweging vooral goed met je orthopedisch chirurg, zodat je goed weet wat je wel of niet kunt verwachten van de operatie.
   Misschien willen daarnaast deze blogs van Dr. Sewnath helpen ter voorbereiding.
   https://knieartroseonline.nl/2018/01/16/wanneer-maak-keuze-knieoperatie/ en https://knieartroseonline.nl/2018/03/15/direct-een-knieprothese-of-eerst-andere-hulpmiddelen-proberen/.
   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
  • 20 oktober 2018 om 20:26
   Permalink

   Hoi, ik ben 47, en heb twee knieprotheses. De eerste is geplaatst op mijn 45e, de tweede vorig jaar. Ik was nog relatief jong, maar ik ben zó blij dat ik het heb laten doen! Het is pittig, maar je bent nu nog jong. Nu heb je de leeftijd dat je actief wil zijn, voor jezelf én voor je kinderen! Nu zijn je kinderen jong. Als je zestig bent niet meer! Dat was mijn motivatie ook. Ik heb er absoluut geen spijt van dat ik het heb laten doen! Als je ondraaglijke pijn hebt, gewoon doen. Ik weet dat over een aantal jaar het hele circus overnieuw moet, maar dat heb ik ervoor over. Veel succes met je beslissing!

    
   Beantwoorden
 • 8 november 2018 om 13:10
  Permalink

  Hoi, wat fijn om deze succesverhalen te lezen. De meeste dan toch.
  Ik heb vanmorgen een injectie gehad in mijn knie, voel nog geen verschil. Maar moet nog even geduld hebben denk ik.
  Ik heb veel pijn en word ontzettend belemmerd in mijn dagelijks leven. Ik ben 58 jaar en dus ook nog te jong voor een knieprothese. Twee jaar geleden heb ik een heupprothese gehad, ook daar was ik eigenlijk te jong voor. Maar wat ben ik blij dat mijn orthopeed me wilde opereren. Geen pijn meer en bijna alles weer kunnen doen. Heerlijk. Nu dus mijn knie. Ik hoop dat de injectie gaat helpen natuurlijk. Zo niet en de orthopeed wil me helpen, laat ik me opereren. Ik ben oma van twee jonge kleinkinderen waar ik met veel plezier en liefde van geniet. Maar zou het zo graag pijnloos doen.

  Succes allemaal en Patricia ik hoop dat het voor jou ook allemaal goed komt

  Groetjes

   
  Beantwoorden
 • 12 januari 2019 om 14:33
  Permalink

  Bedankt voor deze ervaringen. Ik ben 49, in mijn linkerknie sinds mijn 15de kraakbeenproblemen gehad. En er inmiddels 4 operaties opzitten. De laatste was in juni 2018, met Subchondroplasty, een behandeling die in Nederland nu wordt uitgeprobeerd. Ik had door de kraakbeensliijtage in dezelfde knie beenmergoedeem ontwikkeld, wat heel veel pijn gaf. Met deze behandeling zou dat worden verholpen en zou ik ‘alleen’ nog last hebben van de kraakbeenslijtage, en zou een kunstknie hopelijk tien jaar kunnen worden uitgesteld. Ik heb nu inderdaad minder pijn, maar ik heb wel sneller pijn, ik kan minder. Dus ik overweeg nu toch ook een prothese. Gelukkig weet ik.dat deze arts dat wil doen, want vier andere artsen weigerden. Door de ervaringen die ik hier lees, durf ik het misschien aan.

   
  Beantwoorden
  • 14 januari 2019 om 09:08
   Permalink

   Hi Cynthia,

   Dankjewel voor je reactie en het delen van je ervaring!
   Lees vooral ook de blogs van Dr, Sewnath over de keuze voor een knieprothese. Misschien kunnen deze je helpen om een goede keuze te maken. https://knieartroseonline.nl/2018/01/16/wanneer-maak-keuze-knieoperatie/ en https://knieartroseonline.nl/2018/03/15/direct-een-knieprothese-of-eerst-andere-hulpmiddelen-proberen/.

   Veel succes gewenst met deze lastige keuze!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
  • 22 februari 2020 om 15:39
   Permalink

   Hallo Yvette, bedankt voor de reactie! Even een update: in 2018 heb ik de behandeling Subchondroplasty ondergaan. Deze behandeling bij beenmergoedeem wordt in Nederland nu onderzocht in UMC Maastricht, ik ben proefpatiënt. Beenmergoedeem houdt in dat er scheurtjes in het beenmerg/bot zitten, waar vocht in komt, wat druk en pijn geeft. Bij Subchondroplasty wordt (met een kijkoperatie) een botvervanger in de scheurtjes geïnjecteerd, zodat er geen vocht meer in kan en er geen pijn meer is. Ik ben nu anderhalf jaar verder, en ik ben zo blij met deze operatie! Ik loop nu al bijna 7 maanden zonder krukken. Pas ruim een jaar na de operatie kon ik buiten zonder krukken lopen en merkte ik echt de voordelen van de operatie. Ik kan langer, vaker lopen, ik heb minder snel pijn en als ik pijn heb, herstelt deze sneller. Ik moet blijven opletten met hoe vaak en hoe zwaar ik belast, omdat er zich nog altijd wat scheurtjes in het kraakbeen bevinden die zouden kunnen verergeren, en ik heb nog altijd beschadigd/bijna weggesleten kraakbeen aan de binnenkant van mijn knie.
   Over mijn knieverleden: als tiener los stukje kraakbeen, twee kijkoperaties (shaving en microfractuur) , in 2006 is door het stoten van mijn knie beenmergoedeem ontstaan (kijkoperatie zonder resultaat), wat overigens geen enkele arts mij heeft verteld: ik heb zelf de diagnose gesteld en heb zelf, in de VS, de behandeling ertegen gevonden (ziekenhuis in VS heeft me doorgestuurd naar UMC Maastricht) nu mediale gonartrose in linkerknie. Sinds 2013 loop ik met een brace die ook wonderen deed, scheelde zo veel pijn! Maar die kon niet voorkomen dat ik toch vaak met krukken moest lopen. De operatie in 2018 heeft me supergoed geholpen. Ik heb nu pas een nieuwe brace, want zonder brace heb ik sneller pijn en bestaat de kans dat in mijn knie bot op bot gaat schuren en dat het botoedeem terugkomt.
   Maar voorlopig hoef ik geen kunstknie, en daar ben ik al heel blij om!

    
   Beantwoorden
   • 26 februari 2020 om 10:59
    Permalink

    Hi Cynthia,

    Dankjewel voor je bericht en update!
    Wat fijn om te horen dat de operatie en de kniebrace zo goed voor je werken dat je veel beter vooruit kunt! Ik ben blij voor je!
    Hopelijk heb je er nog lang profijt van!

    Mag ik vragen hoelang het onderzoek voor de Subchondroplasty duurt? Hoelang sta je daar nu onder behandeling? We wachten met veel nieuwsgierigheid de resultaten van alle deelnemers af!

     
    Beantwoorden
 • 4 april 2019 om 18:45
  Permalink

  Beste mensen, ik ben nu 40 jaar en al sinds mijn 19e “kniepatient”. Vooral mijn linkerknie is volledig versleten, heb veel bewegingsbeperking en zonder continu diclofenac slikken is er geen normale dag bij. Ik heb nu acp (bloedplaatjes) injecties gehad maar deze lijken al na 4 maanden hun werking te hebben verloren. Ik twijfel erg over een prothese. Ik wil nog graag actief zijn, maar nu kan ik helemaal niets. Depressief word ik er van. Het beheerst mijn gehele leven. Iemand nog tips?

   
  Beantwoorden
 • 5 september 2019 om 22:57
  Permalink

  Hallo, ik ben 54 jaar en met en al heel wat jaren 2 pijnlijke knieen. Ik heb al 2 keer een kijkoperatie gehad en daarbij was de diagnose Artrose. Langer dan een half uurtje wandelen zit er niet meer in en krijg ook steeds meer pijnklachten als je gewoon op de bank zit of ‘s nachts in bed. Binnenkort heb ik een afspraak bij de Bergman kliniek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
  Soms denk je ” ik laat beide knieen vervangen dan ben ik van de pijn af”. Maar je hoort ook wel geluiden dat je zo lang mogelijk moet wachten.
  WAT IS WIJSHEID ?

   
  Beantwoorden
 • 6 september 2019 om 08:29
  Permalink

  Beste Wim,

  Wat vervelend dat je zoveel last hebt!
  Ik kan me voorstellen dat het een lastige keuze is.
  Bespreek de mogelijkheden vooral goed wanneer je bij de orthopedisch chirurg zit. Hij kan je daarin het beste adviseren. Vergeet daarnaast ook niet aan te geven welke dingen je in de toekomst weer zou willen kunnen.

  Veel succes gewenst met de keuze!

  Groetjes Yvet

   
  Beantwoorden
 • 17 juli 2020 om 10:00
  Permalink

  Hallo,.. ik loop al jaren met erg veel pijn aan mijn knie kan geen endes lopen met mijn lieve hond ik had een afspraak in het ziekenhuis om een operatie in te plannen en kreeg daar ineens te horen nee we helpen u niet,.. ze verplichten mij een soort dat ik een maag verkleining moet doen en injecties nemen allebei ga ik niet aan beginnen, ik ben te zwaar en net 50 geworden, mijn knie is zowel van voor als van achtere versleten ik voel nu ook dat mijn knie naar binnen knikt met lopen,.. het is echt stress vol ik wil graag een nieuwe knie en ze doen het niet loop al ruim 8 jaar bij de fisio en niks werk pijn stilling werkt met mate,.. op deze manier pakken zij mijn leven af ik wil nog zoveel doen en het kan gewoon niet 🙁

   
  Beantwoorden
 • 27 juli 2020 om 13:40
  Permalink

  Beste Westgirl,

  Dankjewel voor je bericht en wat vervelend om te horen dat je zoveel last hebt!
  Ik kan me voorstellen dat het een lastige keuze is en het niet allemaal meevalt.
  Bespreek de mogelijkheden vooral goed wanneer je bij de orthopedisch chirurg zit. Hij kan je daarin het beste adviseren, omdat hij ook fysiek onderzoek kan doen.

  Veel succes gewenst!

   
  Beantwoorden
 • 3 augustus 2020 om 16:15
  Permalink

  Hallo allemaal

  Ben 39 en kapotte knieën artrose beiden kanten
  Leef nu al elke dag met enorme pijn en beperkingen ben al een jaar thuis naast dit nog vele andere aandoeningen door alle stress is alles zo snel gegaan
  Elke dag lijd ik eronder arts zegt wachten maar hoe bang ik ook ben leef nu wil het liefst nu hoe groot is die kans het nu te krijgen? Kan niet eens meer lopen langer dan een uur zit elke dag maar thuis zwaar beperkt dit hou ik geen 10 jaar vol

   
  Beantwoorden
  • 29 mei 2021 om 17:24
   Permalink

   Ik ben nu 47 en mn tweede kunstknie is een feit. Na ongeveer 30 jaar knie problemen, kijk operaties, braces, standbeen correctie….kunstknie erin. Ik was pcies 40 dat mn linker kunstknie erin ging, nu aan het revalideren van de kunstknie in mn rechter been. De pijn is zeker minder geworden, maar ik zeg altijd…het is beter maar goed wordt het nooit meer. Krijg nu reeds weer pijn in de linker knie, misschien kotm het door de extra belasting omdat nu rechts ook is gedaan, maar ik moet eerlijk zeggen..ik hou mn hart vast. Heb me veel ingelezen over hoe lang een knie meegaat, wat een revisie kan en doet en ik word er niet vrolijk van. Maar goed, hoe het was kon het echt niet meer, dus dit is sowieso beter, en we wachten dan maar af wat de toekomst gaat brengen. Maar hoe ik nu ongeveer nog 30 jaar moet werken voor ik recht heb op pensioen….ik zie het niet….

    
   Beantwoorden
 • 14 september 2021 om 12:20
  Permalink

  Hallo .
  2016 is er tegen mij gezegd dat mijn knie zo slecht is en dat ik in de toekomst een nieuwe knie moet.
  2019 geopereerd ze hebben nog wat kunnen doen .nu loop ik dagelijks met pijn in mijn knie .
  Nu bezig geweest voor een spuit lukte niet er zat geen ruimte in mijn knie .
  Ik ben 50 en weet het niet meer ze zeggen steeds dat ik te jong ben.

   
  Beantwoorden
 • 24 oktober 2021 om 01:19
  Permalink

  Dag mensen, wie heeft ervaring met Parkinson en knieprothese?

  Graag jullie reactie.

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *