Handig overzicht behandelmogelijkheden knieartrose

Op zoek naar de juiste behandelmogelijkheden voor knieartrose? Dan biedt de Consultkaart Artrose in de Knie (van het Kennisinstituut van Medisch Specialisten) een handig overzicht en middel om de behandelmogelijkheden voor jouw klachten met je orthopeed te bespreken. Het is een overzichtskaart met de behandelmogelijkheden, de werking, risico’s en bijwerkingen van de behandelingen en de resultaten die je mag verwachten per behandeling. Erg overzichtelijk!

 

De kunstknie

Een kunstknie wordt vaak pas later gekozen, als de andere behandelingen niet of onvoldoende werken. Hoeveel klachten je hebt kan erg veranderen. Soms kan een halve knieprothese of een standcorrectie ook mogelijk zijn. Deze behandelingen staan niet in de Consultkaart.

 

Kniebrace

De Consultkaart is een heel handig instrument, geschikt als praatstuk met je orthopedisch adviseur, neem deze zeker afgedrukt op papier mee naar je eerstvolgende afspraak. Helemaal compleet is de Consultkaart niet, braces bijvoorbeeld staan er niet in opgenomen. Vraag je orthopeed daar zelf naar en lees hier alvast over de behandeling met een brace.

 

 

Bron: Consultkaart.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten.

 

 

2 gedachten over “Handig overzicht behandelmogelijkheden knieartrose

  • Pingback: Behandelen met injecties | KNIEARTROSE

  • 25 april 2021 om 19:35
    Permalink

    hoe vaak per jaar en welke tussen tijd moet er zijn voor een injectie met Hyaluron in de knie bij artrosebinnen een jaar gegeven woerden. belangheid voo mij sein de tussen pausen voo de injectie met hyaluron injectie alvast bedankt voor de inlichtingen

     
    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *