Gewrichten en voeding | Dr. Gert Schuitemaker

We schrijven regelmatig over het belang van goede voeding bij artrose. Om erger te voorkomen, om klachten te verminderen en om pijn te verlichten (zoals te lezen in het artikel over medicinale kruiden). Met voeding en voedingssupplementen valt er preventief veel te winnen als het gaat om gewrichtsklachten volgens de orthomoleculaire geneeskunde. Je pakt hiermee de oorzaak aan en niet het symptoom. In het boek Gewrichten en voeding beschrijft Dr. Gert Schuitemaker uitgebreid welke voeding en voedingssupplementen een positieve invloed kunnen hebben. Dr. Schuitemaker is een autoriteit op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde.

Dr. Schuitemaker: “gewrichtsklachten lijken een lokaal probleem; je hebt immers last van je handen of knieën, maar in feite zegt het iets over je algehele gezondheid. Een mens kan prima leven met wat slijtage aan de gewrichten, dus kiest het lichaam ervoor om de beschikbare vitaminen en mineralen te gebruiken voor meer essentiële organen zoals de lever en het hart, zodat de gewrichten voedingsstoffen te kort komen. Als dit te lang duurt treedt hier slijtage op.”

Gewrichten en voeding; een aantal hoofdstukken uitgelicht

Het boek is toegankelijk en praktisch en een goed vertrekpunt voor iedereen die met voeding aan de slag wil in de aanpak van artrose. Een aantal interessante hoofdstukken in het boek:

  • Gewrichten en voeding
  • Let op uw gewicht
  • Let op allergieën
  • Ontgifting
  • Genen. Of toch vooral overbelasting?
  • Wat kunt u nog meer doen?

Wil je Gewrichten en voeding lezen? Je kunt het boek Gewrichten en Voeding hier bestellen.

Heb je dit boek al gelezen? Deel dan hier jouw ervaringen.

 

 

3 gedachten over “Gewrichten en voeding | Dr. Gert Schuitemaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *