Voor ik met vakantie ga (blog 7)

Voor ik met vakantie ga, vind ik dat alles nog eens een grondige poetsbeurt moet krijgen. Inclusief het wassen van de gordijnen en het zemen van de ramen. Vroeger had ik daar ongeveer ’n paar uren voor nodig, om de ramen van alle kamers boven te wassen. Nu ben ik daar een paar dagen mee bezig. Het gaat nu allemaal veel trager. We hebben laatst alle raamkozijnen laten vervangen door kunststof. Dit is makkelijker in onderhoud. Dit hoeft dan nooit meer geschilderd te worden, maar…. schoonmaken wel en dat is dan mijn taak.

Niet vrolijk

We hebben nu prachtige ramen. Het grote raam in drieën gedeeld en alles kiep/kantel, zodat ik ook de buitenkant schoon kan maken. Maar, ik ben voor alles net iets te klein. Zodat ik op de grote trap moet waarbij ik lekker met de littekens op mijn knieën tegen de traptreden moet leunen om erbij te kunnen. Hier word ik niet echt vrolijk van. Zo ook het stofvrij maken bovenop de linnenkast, waarop mijn man nog al zijn tafeltennistrofeeën (die zeker niet weg mogen) heeft staan. Ik doe dit echt niet iedere week moet ik opbiechten, ik heb namelijk veel leukere hobby’s.

Uit stof gekomen

Het gevolg is dan wel dat het de moeite waard is om boven op de kast te kijken. Mijn moeder zei altijd als er ergens ‘n lading stof lag: “Gij zijt uit stof gekomen en gij zult ooit tot stof wederkeren”. En als ik dan zo bovenop de kast kijk, dan is er of één aan het komen of één aan het gaan. Het is dus zeker de moeite waard om daar eens met de stofzuiger aan de gang te gaan. Zie je het voor je? Ik met de stofzuiger in de ene en de slang in de andere hand, de grote keukentrap op, met mijn knieën leunend tegen de traptreden om mijn evenwicht te bewaren.

Al die tijd komt mijn liefhebbende echtgenoot dan ook niet boven. Ik ben dan namelijk niet blij. Maar het is wel gelukt en het kan er weer even tegen.

Met horten en stoten

Ook bij het poetsen van de keuken. Als ik dan de tegels aan het schoonmaken ben, kan ik net niet bij de onderste wandtegels onder de tafel. Ook de plintjes onder de keukenkastjes zijn moeilijk bereikbaar voor mij. Ik moet op een afstandje kijken of ze schoon zijn en of ik alles gehad heb. Ik kan niet op mijn knieën of op mijn hurken zitten om eronder te kijken. Alles gaat met horten en stoten, maar ’t gaat.

Het is me weer gelukt en ik heb het voor eventjes weer gehad. Ik ga nu fijn genieten van een welverdiende vakantie en kom straks terug in een heerlijk schoon huis.

Groetjes en tot de volgende keer,

Anne-Miek

Blogs van Anne-Miek
Hier vind je alle blogs van Anne-Miek

 

Een gedachte over “Voor ik met vakantie ga (blog 7)

 • 9 juni 2017 om 17:52
  Permalink

  Hoi Anne-Miek,
  ik ben niet zo’n poetser hoor, maar ik zou óf mijn man aan het werk zetten of zijn eigen trofeeën te soppen, of een grote plumeau aanschaffen. Ik kan ook niet meer op een trap staan, dus ik doe alles op stokjes: sponsen doe ik met een dweil van Leifheit op steel, de trekker zit op een stok en verder vind ik het wel best.
  Hele fijne vakantie, geniet van alles en we spreken elkaar,
  liefs
  Mo

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *