3 gedachten over “Wat is het Paleo dieet?

 • Heb een heel heftige reactie gehad bij het volgen van dit dieet. Mijn darmen verdragen al een heleboel groentes niet en omdat ik ook een stoma heb zijn zaten, noten en putten uit den boze of je moet solliciteren naar een verstopping. over eventuele aanpassingen is er bij geen enkel dieet wat te vinden en als je erom vraagt krijg je geen antwoord. Terwijl er bijna overal vermeld wordt dat het voor iedereen goed te doen is! Door verwijzen naar een voedingscoach is ook zo’n antwoord. Lekker makkelijk. Dan hoeft men het zelf niet op te lossen omdat dan blijkt dat het aan kennis ontbreekt. Voor mij geen dieet meer. En ik voel met er prima bij!

   
  Beantwoorden
  • Dank voor je reactie Jolanda! Iedereen moet zeker dat doen wat goed voelt voor zijn/haar lichaam. Wat fantastisch werkt voor Nannie, werkt zeker niet voor iedereen. Ik hoop dat het nu goed met je gaat!

   Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
 • Heidi Ennekens Vanrompay

  Ik werd een ander mens door anders te eten en flink te gaan sporten. Blijf lekker dicht bij de natuur. Met je voeding, je drank, je rust en ontspanning. Het is heel eenvoudig. Het is de maatschappij met haar industrie en commerciële doeleinden die het zo complex maakt. Om nog maar niet te spreken over de reclame wereld. Gezonder gaan eten werd een rage. En eerlijk gezegd, daar ben ik blij om. Ik heb hierdoor heel wat studies kunnen doen en enorm veel geleerd en uitgeprobeerd. Want ik was een beetje een opgegeven geval, bij de dokters
  Dan maar zelf op zoek. Wat een zegen bleek dat te zijn. En uit alles wat ik geleerd heb, concludeer ik naar eer en geweten wat ik al zei: blijf lekker dicht bij de natuur. We zijn misgroeid, weggegroeid van het natuurlijke leven. Dat komt niet goed. Resultaat: stress, uitputting, depressies, eenzaamheid, pijnen, eetstoornissen, slapeloosheid,…
  Dat is zo spijtig. We worden gemaakt tot producten van de maatschappij, en we zijn eigenlijk een wondertje met het leven en de natuur als geschenk. Dat is voor velen erg ver op de achtergrond geraakt. Ik vond mijn weg terug, en ik leef weer in evenwicht, met zin in het leven, energie, vrede en vreugde. Niet perfect, maar helemaal oké. Ik wens iedereen hetzelfde toe. Wees niet tevreden met een glimp naar het bewust leven, maar leef!
  Warmpjes,
  Heidi

   
  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.