Met plezier bewegen in je eigen woonkamer

Bewegen is goed voor je, dat weet je. Maar laten we eerlijk zijn, sporten is lang niet altijd leuk. En met artrose in je knie soms zelfs behoorlijk pijnlijk. Maar helemaal niets doen… Dat voelt ook niet goed. En dat is ook niet goed voor de artrose.

Dat gewrichten slijten door beweging is een misverstand. Kraakbeen werkt namelijk als een spons. Bewegen stimuleert het kraakbeen om bepaalde voedingsstoffen als het ware op te zuigen. Door te bewegen train je de spieren, pezen en banden rondom je knie. En dat zorgt weer voor stevigheid en stabiliteit.

VandaagBewegen

Vandaagbewegen is een nieuw initiatief en maakt sportief bewegen ook voor jou mogelijk. Dit initiatief stimuleert 55-plussers te starten met bewegen. Gewoon vanuit je eigen woonkamer en op een voor iedereen toegankelijk niveau. Maar wel gezellig samen met anderen. En een les duurt maar een half uurtje, zonder extra reistijd.

Hoe werkt dat dan?

Je meldt je aan op de website en hierna ontvang je een e-mail met instructies. Via een link in je e-mail kom je in de virtuele sportzaal. Daar zijn ook de trainer en de andere deelnemers zichtbaar. Je ziet en hoort jezelf, de anderen en de instructeur via je computer of tablet. Zodra alle deelnemers er zijn, begint de les. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet!

Met je pyjama aan

Uniek aan VandaagBewegen is dat deelnemers en trainer elkaar zien en horen, ieder vanuit zijn eigen woonkamer. Je sport echt samen. Gelukkig kom je niet zo groot in beeld. Maak je dus niet druk als je haar niet goed zit. Of houd gewoon lekker je pyjama aan. Je bent immers thuis.

‘Doordat we met kleine groepjes werken kan ik echt persoonlijke aanwijzingen geven. Soms reageren deelnemers verrast als ik hun naam noem. Dan zijn ze even helemaal vergeten dat ik hen ook kan zien en horen.’

Gratis meedoen

De lessen zijn gratis tot eind juli 2017. Daarna ontvang je een persoonlijk aanbod en kun je kiezen of je wilt doorgaan.

Gewoon beginnen

Bij artrose van je knie is bewegen op een zachte ondergrond erg fijn. Een matje neerleggen kan daarom prettig zijn en draag bij voorkeur schoenen met schokabsorberende zolen. En voelt een bepaalde oefening niet goed voor je knie, sla ‘m dan even over.

Makkelijker om te starten met bewegen wordt het niet. Probeer Vandaagbewegen gewoon eens gratis uit. Veel succes en plezier! En vergeet niet, alle kleine beetjes helpen. Gewoon beginnen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *