Kies voor gezond eten met zomergroente en -fruit 

Op 21 juni was het zo ver, de langste dag en de kortste nacht en daarmee de start van de zomer. En wat hebben we al veel mooie dagen achter de rug. Een nieuw seizoen betekent nieuwe groenten en fruit. De asperges zijn verdwenen uit de groentewinkels en supermarkten. En de zelfgemaakte bordjes Aardbeien te koop langs boerenlandweggetjes zijn weggehaald. Het wordt tijd voor nieuwe gerechten op tafel, vooral veel sla en salades in de zomer.

Starten met gezond(er) eten loont altijd

Gezond eten (in combinatie met regelmatig bewegen) vermindert het risico op ziekten waar je als je ouder wordt mee te maken kunt krijgen, zoals hoge bloeddruk, botontkalking en hart- en vaatziekten. Je lijf heeft er echt profijt van als je een gezond gewicht hebt en gezonder gaat eten, ook op latere leeftijd en zeker met artrose. Als je ouder wordt, gelden iets andere adviezen wat betreft gezond eten. Je hebt bijvoorbeeld iets minder energie nodig, je kunt met minder calorieën af. En hoe fijn, in groente zitten nauwelijks calorieën, maar wel volop gezonde vitaminen en mineralen.

Heerlijk zoet fruit

Groenten en fruit bevatten in hun eigen seizoen de meeste vitaminen en mineralen. En wat is het heerlijk om je weer te verheugen op bepaalde seizoensgroenten en -fruit. Denk aan al het zoete fruit dat in de zomermaanden volop verkrijgbaar zijn. Om je te inspireren vind je hier vijf super lekkere zomerse salades. Wij hebben ze getest en kunnen niet kiezen!

Boodschappenlijstje voor deze zomer

De komende maanden zijn deze groenten en fruit volop verkrijgbaar in de winkels en vaak van eigen bodem. Geniet ervan!

Seizoensfruit voor deze zomer:

aardbei – banaan – bramen – druiven – frambozen – kersen – kruisbessen – meloen – nectarine – perzik – pruimen – rode bessen

Seizoensgroenten voor deze zomer:

andijvie – aubergines – bleekselderij – bloemkool – broccoli – courgettes – doperwten – groene kool – komkommer – kropsla – lollo rosso – paksoi – paprika – peulen – postelein – prei – raapstelen – rabarber – snijbonen – sperziebonen – spinazie –tomaten – tuinbonen – veldsla – venkel – ijsbergsla

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *