Pijn in knie bij traplopen

Pijn in je knie bij traplopen is slopend voor een actieve leefstijl. Helaas worden 1,1 miljoen mensen met artrose dagelijks geconfronteerd met deze pijn. Lees hier een oplossing om met minder pijn in je knie trap te lopen.

Pijnlijke knie bij traplopen

Herken je dat? De pijn door de artrose in je knie zorgt ervoor dat je die trap niet nog een keer op wilt. Terwijl je net je bril boven hebt laten liggen. Diepe zucht! Echter is het belangrijk dat je dit blijft doen. Het afleren van activiteiten is namelijk sneller gebeurd, dan het weer moeizaam aanleren van een actievere leefstijl.

Het is dus belangrijk om in beweging te blijven. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen! Gelukkig zijn er allerlei handige oplossingen om je daarbij te helpen. Bijvoorbeeld het ‘tussentredensysteem’ voor het makkelijker en met veel minder pijn trappenlopen.

pijn in knie bij buigen en traplopenKnie minder belasten door een tussentredensysteem. 

Ga met halve treden omhoog. Dit systeem bestaat uit stevige tussentreden voor op je eigen trap waardoor je minder kracht nodig hebt. Door de halve staphoogte zijn de gewrichtsbuigingen minder extreem. Het traplopen is hierdoor minder belastend voor je beenspieren en gewrichten.

Bij het normale traplopen stap je van trede naar trede naar trede. Je voet beweegt telkens ongeveer 40 centimeter. Met dit systeem is de stap voor beide benen evenhoog, het ene been staat telkens op de halve trede, de andere op de normale trede. Het stapje van beide voeten is nog maar ongeveer 20 centimeter.

Dit tussentredensysteem wordt bij je thuis geleverd en op je trap gemonteerd voor veilig gebruik.

Nationale Zorginnovatieprijs

Dit product is genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. Wij vinden het een hele praktische oplossingen voor iedereen die door de artrosepijn nu de trap nauwelijks meer op gaat.

Heb je al een tussentredensysteem, vertel andere lotgenoten hieronder over jou ervaringen!

Geraadpleegde bron: Enocent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *