Pech onderweg (blog 9)

Hallo,

Hier weer ’n stukje van mij. De vakantie is voor mij al weer even achter de rug. Toch is er iets wat ik nog met jullie wil delen. Onze reis met de caravan ging helaas niet zonder problemen. Na onze eerste overnachting in Noord-Frankrijk hield onze auto er mee op. In een slakkengangetje reden we naar de eerste praatpaal. Ze staan daar gelukkig nog. Nou ja, dan weet je het wel, fluorkleurige vestjes aan, gevarendriehoek plaatsen, noodoproep via de praatpaal en de ANWB bellen.

Spiksplinternieuw

Na een uurtje wachten, langs de Route Soleil, werden we opgehaald. Nou ja, weggesleept, met caravan en al naar de garage. Na het zoeken van de problemen aan de auto en de nodige telefoongesprekken met de ANWB werd na ’n paar uurtjes een spiksplinternieuwe leenauto aangeboden.

Eigen auto terug

Wetende dat wij een 16 jaar oude MPV-auto rijden, kun je begrijpen dat er ’n wereld voor ons openging met al die elektronica in zo’n nieuwe bolide. Om de caravan erachter te krijgen was een heel avontuur. Ook gingen al onze spullen er niet in. Voor ons duidelijk dat wij deze mooie auto géén 35 dagen wilden houden. We wilden gewoon zo snel mogelijk onze eigen auto terug. Het was de vraag of we zolang in de buurt op ’n camping bleven of pasten we ons aan en reden we door naar onze eindbestemming? We kozen voor het laatste.

Deze leenauto was laag. Geen feest voor mijn nieuwe knieën. Het in- en uitstappen is voor mij nog steeds behoorlijk moeilijk.

Op ’n gegeven moment hoorden we iets vreemds en leek ‘t net of we een lekke band hadden. Hup, de nieuwe auto aan de kant en een paar rondjes om de auto gelopen. Niets te zien dan dat alleen de achterruit openstond. Aan de verkeerde knop gezeten dus. Ook was ‘t erg heet in de auto. Helaas wisten we niet of nu de stoelverwarming aan stond of dat het gewoon de zon was. Mijn man kreeg in ieder geval behoorlijk last van ‘stoofpeertjes’.

Ons karretje terug

De dag voor Hemelvaart was onze auto klaar. We hebben er een dagtochtje van gemaakt om onze oude auto op te halen. 400 kilometer heen en 400 kilometer terug met op de terugweg veel file. Maar goed, wij hadden ons karretje weer terug.

Door dit hele gebeuren kwam onze zoon op ’t idee om ‘ns op internet te kijken naar een wat jongere auto voor ons. Uiteindelijk had hij er een gevonden aan de andere kant van Nederland. Hij heeft er een flinke proefrit mee gemaakt en een filmpje naar ons doorgestuurd. Hij vond het ‘n prachtige auto voor ons. Wij vertrouwden hem helemaal, omdat hij ’n enorme autofreak is en op de kleinste details let.

Wat een gok

Wij hebben vanuit Frankrijk contact opgenomen met de garage in Nederland en op afstand de auto gekocht. De garage zou zorgen dat al onze wensen voor de auto in orde gemaakt zouden worden, zodat we meteen na onze vakantie de auto op konden halen. Wat ’n gok!

Maar goed, in Frankrijk reden wij nog steeds met onze oude wagen. De hele vakantie ging het goed. Tot de terugweg, in de beroemde tunnel van Lyon, toen gaf hij weer dezelfde problemen als op de heenweg. We hadden al langzaam rijdend verkeer voor de tunnel en het was bloedheet. We reden goed en wel in de tunnel toen we tegen elkaar zeiden: “Je zult hier toch met pech komen staan”. Onze woorden waren nog niet koud of… jawel, het beruchte lampje begon weer te branden en de vaart werd minder. Dus zo goed en zo kwaad als het ging sukkelden we de tunnel door (nog een grotere file veroorzakend).

Nog een verrassing

Bij de eerste de beste praatpaal weer gestopt, maar even gewacht met bellen. Eerst zelf de auto nog maar eens starten. Wat ‘n geluk, hij deed het weer. De hele weg naar huis heeft hij het prima gedaan. Eenmaal thuis lag er als verrassing een bon vanuit Frankrijk op tafel. Te hard gereden met de leenauto.

De dag erna onze nieuwe auto opgehaald met weer ‘n hoge instap. Heerlijk, zo veel fijner voor mijn knieën. Een veel jongere auto wel met de nodige nieuwe snufjes waar we nog even aan moeten wennen.

De oude auto heeft het nog twee weken volgehouden voordat hij er helemaal mee ophield. Dit was even een moeilijk moment. We hebben hem 16 jaar geleden gekocht en er 260.000 kilometer mee gereden. Hij heeft ons naar vele mooie plekjes in Europa gebracht. 

Dit was het weer. Tot de volgende keer!

Groetjes Anne-Miek

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *