Mag jouw omgeving zien dat je knieartrose hebt?

Knieartrose is vaak een onzichtbare aandoening. Je omgeving ziet aan de buitenkant niet dat er iets met je aan de hand is. De klachten zitten eenmaal aan de binnenkant van je knie. Maar wat als je een kniebrace krijgt voorgeschreven? Hiermee kan je artrose plotseling heel zichtbaar worden. Wat vind jij daarvan?

Sommige mensen met knieartrose vinden het lastig dat hun aandoening niet zichtbaar is voor de buitenwereld. Ze stuiten in hun omgeving vaak op onbegrip. ‘Er is niks te zien aan de buitenkant van je knie, dus het zal wel meevallen’, wordt er wel eens geroepen. Maar iedereen die te maken heeft met knieartrose weet dat dit niet waar is. Knieartrose kan immers een flinke invloed hebben op je dagelijks leven!

Behandelmogelijkheden

Knieartrose kan op verschillende manieren worden behandeld. Op onze site kun je lezen over verschillende behandelmogelijkheden, zoals een operatie, medicijnen en een brace. Welke behandeling het meest geschikt is voor jou hangt af van verschillende factoren, zoals het stadium van de artrose. Je orthopeed of orthopedisch chirurg kent jou het beste en weet welke mogelijkheden het meest geschikt zijn in jouw situatie.

Kniebrace

Een van de bekendste manieren om knieartrose te behandelen is met een kniebrace. Zo’n brace verandert de stand van je knie, waardoor er minder druk komt te staan op de pijnlijke zijde van je knie en je klachten zullen afnemen. Sommige kniebraces kunnen alleen over je kleding worden gedragen. Hierdoor wordt je knieartrose plotseling juist héél zichtbaar. En daar zit niet iedereen op te wachten.

Subtiele brace

Mo Brace op strandAdviseert jouw orthopedisch chirurg of orthopeed je om een kniebrace te gaan dragen? Je eerste gedachte kan dan zijn dat je helemaal niet met zo´n grote, lompe en warme brace wil lopen. Gelukkig zijn er dan verschillende mogelijkheden. Niet alle kniebraces zijn immers hetzelfde. Een tijdje geleden schreef onze blogster Mo bijvoorbeeld een blog over haar ‘toverbenen’. Haar brace kan onder haar kleding worden gedragen en valt hierdoor minder op.

Zichtbaar of niet zichtbaar?

Draag jij een kniebrace? Kun je deze onder je kleding verstoppen of is hij juist goed zichtbaar voor je omgeving? Wij zijn heel benieuwd of je daar wel eens op wordt aangesproken. En wat vind je daarvan? Is het prettig dat mensen kunnen zien dat je ergens last van hebt? Of vind je dit juist vervelend? Deel jouw mening in de reacties hieronder!

 

8 gedachten over “Mag jouw omgeving zien dat je knieartrose hebt?

 • 10 november 2017 om 13:22
  Permalink

  Goedendag ,

  Ik draag al 3 jaar een zware kniebrace en voegd erg veel toe…
  Wat de buitenwereld zal en moet denken van mijn kniebrace maakt mij niks uit !!!!
  Deze voegd erg veel toe aan mijn leven met zwaar poly/artrose in alle gewrichten .. en ik draag deze OVER DE KLEDING …
  Lieve groetjes Bernarda

   
  Beantwoorden
  • 10 november 2017 om 14:15
   Permalink

   Dankjewel voor je reactie, Bernarda! Het belangrijkste is inderdaad dat de brace helpt en je leven makkelijker maakt! Kan je verder goed voor uit of moet je alsnog sommige dingen laten? Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 14:19
  Permalink

  Ik draag ook al jaren een kniebrace, maar merk wel steeds vaker dat mensen opmerkingen maken of naar je kijken alsof je een ziekte hebt.
  Vorige week zij iemand tegen me dat ik me niet moest aanstellen dat het meevalt sorry na 6 operaties en weer een op komst viel me dat ff zwaar was er door geraakt.
  Ik hoop echt dat ik na mijn 7de operatie aan mijn knie eindelijk weer wat mobieler door het leven kan en de kniebrace aan de kapstok kan hangen.
  Daniëlle

   
  Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 20:06
  Permalink

  Heb het aan beide knieën waarbij mijn rechterknie schijf is verwijderd en ik daar nu lange been beugel draag en in ♿ zit mijn linker knie willee ze niet opereren ze durven het niet aan daar ik nu dagelijks met pijn leef heb niet alleen knie atrose maar ook in nek handen.

   
  Beantwoorden
  • 13 november 2017 om 09:16
   Permalink

   Wat vervelend om te horen, Alie! Dankjewel voor het delen van je verhaal! Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 14 november 2017 om 18:24
  Permalink

  Ze mogen het van mij zien. Heb geruime tijd met krukken gelopen en nu net 3 weken geleden geopereerd. Als mensen zien dat er ‘iets’ is accepteren ze het gemakkelijker dat je bepaalde dingen niet (meer) kunt. Ik ben ook van mening dat ik me er niet voor hoef te schamen. Zit nu midden in de herstelperiode en die valt nog niet echt mee maar ik ga voor winst! Zonder pijn!

   
  Beantwoorden
  • 15 november 2017 om 07:53
   Permalink

   Bedankt voor je reactie K.W.! Wat goed om te horen dat u er zo mee om gaat; het is zeker iets waarvoor je jezelf niet hoeft te schamen! Heel veel succes met de herstelperiode en hopelijk is de pijn verleden tijd! Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 15 november 2017 om 13:24
  Permalink

  Op de foto is mijn brace zichtbaar, maar ik draag ze (ik heb er 2) ook onder een broek. Het ligt er maar net aan of het past of niet? Onder een rok zou ik ze niet zo snel dragen, maar dat komt omdat ik toch vastzit aan platte sportschoenen. Ik ben al zo klein en platte schoenen onder een rok maken me niet groter…

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *