2 gedachten over “Knieartrose & Seksualiteit

 • Vraag me af wat je niet mag doen, welke strandjes als je een knieprothese hebt.

   
  Beantwoorden
  • Rita Harmsen (promovendus LuMC

   We hebben zojuist onderzoek gedaan over seksuele activiteit bij patiënten met een knieprothese en aan de orthopeden gevraagd wat geoorloofd is.. (12 meest gangbare standjes als basis genomen)
   95% van de orthopeden is het er over eens dat alles mag bij een knieprothese maar standjes waarbij de knie diep gebogen is zullen niet comfortabel zijn.

   In de literatuur is beschreven dat het na de operatie niet meteen gemakkelijker gaat met een knieprothese; daar gaat zeker tijd overheen, dus de frequentie kan in het begin wat afnemen, maar als u er klaar voor bent mag i.p. alles (natuurlijk als het pijn doet moet u stoppen, prothese niet onder spanning zetten). Verder is een richtlijn in de maak (hou deze website in de gaten).
   Het is bekend dat als u voor de operatie de knie niet goed meer kon buigen, u waarschijnlijk ook na de operatie moeite zult hebben met meer dan 90 graden buigen.
   In principe is dus alles toegestaan, maar zullen standjes waarbij u de knie diep moet buigen of op de knieën of hurken moet zitten oncomfortabel zijn (houding man en vrouw als hondjes achter elkaar, en voor de vrouw als ze boven op de man zit, zgn paardje rijden).
   Er zijn wel attributen te koop, die ondersteunend kunnen werken (vb kussens).
   Zie hiervoor de website: https://www.depaarsekeizerin.nl/info-adviezen/sex-kussen.

    
   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.