20 gedachten over “De voorbereiding op een knieoperatie

  • Kittylansink

    Ik mis de rollator in dit verhaal, heb ik heel veel plezier van gehad na de operatie en je kunt er zelf nog dingen mee nemen en op gaan zitten tevens wil ik wel zeggen dat ik erg blij ben met mijn nieuwe knie

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Dankjewel voor de toevoeging, Kitty!
      En fijn om te horen dat je zo tevreden bent over je nieuwe knie!
      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden
  • Na ontslag ziekenhuis moet je zelf Fragmin spuiten (bloedverdunnend ter voorkoming trombose) leer dit goed!

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Dankjewel voor de toevoeging, Marja!

       
      Beantwoorden
  • Carla van staveren

    Alles ging heel vlot en prettig met de nieuwe plaatsen , volgende dag al naar huis ( 3D) na 6 wkn weer naar de orthopeed …. Nu zit ok op 9 wkn en heb het gevoel dat ik 3 stappen terug doe , nog veel pijn , dat moet je echt niet onderschatten , volgens de arts was ik er een volgens het boekje boven gemiddeld …. Zo voel ik me nu niet , ga ineens slechter lopen zonder krukken en heb ook mijn slechte momenten omdat er nog steeds een spier niet werkt in mijn been en daardoor niet kan fietsen , want ik ga door mijn been , kan ook mijn been niet omhoog krijgen , dus best ook wel baal momenten , pijn van vroeger heb ik niet , nu meer het gevoel dat alles heel stram is en het gevoel heb dat ik even niet verder kom !

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Dankjewel voor het delen van je verhaal, Carla!
      Ik kan me voorstellen dat zo’n achteruitgang zorgt voor een mentale klap.
      Hopelijk wordt de stramheid in je knie minder, waardoor je meer kan.
      Veel succes nog met het herstel!
      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden
      • Vorige week vrijdag 6 november 2020 mijn 2e halve knie prothese binnen 1 jaar gehad. De 1e keer is mij vreselijk tegen gevallen dat ik tegen de 2e opzag. Samen met mijn fysio een plan opgezet om mijn 1e knie zo snel mogelijk mobiel te krijgen en mijn andere knie zo mogelijk trainen. Daar heb ik nu veel voordeel van. Niet dat gevoel dat ik een strakke band om mijn been heb, veel minder pijn en kan ook meer dan bij de 1e operatie. Een aanrader voor iedereen, train je been goed in aanloop naar de operatie.

         
        Beantwoorden
  • Mijn tweede knie heb ik in België gekregen en daar kreeg je van dag twee een apparaat dat je knie langzaam doet buigen, elke dag een beetje meer. Als je naar huis gaat, is de knie best al heel goed zelf te buigen. Bij mijn eerste knie in Nederland gebruikten ze dit niet, men vond het te ouderwets, en het resultaat is dat ik nu na vijf jaar die knie nog altijd niet goed kan buigen. Vraag zo’n apparaat aan je fysiotherapeut, je hebt er echt baat bij.

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Dankjewel voor de toevoeging, Josephine!
      Succes nog met je eerste knie!
      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden
  • Heb enorme spierpijn in mijn geopereerde been, dat geeft zeer veel ongemak.
    Ook is het been flink dik na de operatie , dit zakt in de loop van de tijd verder naar beneden 😬en neemt geleidelijk af!
    Zorg absoluut voor goede pijnbestrijding!!!

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Dankjewel voor de toevoeging!

       
      Beantwoorden
  • Knieprothese…..wat een drama.
    Het moet wel iets levensbedreigen zijn wil ik me weer laten opereren. Never. Ja uh mevrouw uh er zijn wat dingetjes niet helemaal goed gegaan. Nee ik heb u niet geopereerd maar een collega zij heft wat zenuwen geraakt dus het ging niet helemaal zoals gepland.
    Nou vertel me wat zeg…….nog geen paar uur nadat de verdoving eruit was, ik was er nog niet helemaal bij, pakt een verpleegkundige mijn geopereerde been en het was vast niet met opzet, maar ze laat dat been zo hard terug vallen op bed dat ik het uitgilde.
    Nu zoveel jaar later heb ik nog last van die knie. Daarbij heb ik een incomplete dwarslaisie. En ook dat geeft de nodige moeilijkheden.

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Wat vervelend om te horen, Lobke!
      Veel sterkte gewenst!
      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden
  • Trudy keukens

    Wat erg belangrijk is ga als je kunt zo vlug mogelijke fietsen iedere dag zeker een uur en als je je niet naar buiten durft of kunt ga op de hometrainer begin met 10 minuten en voer dat op, ik heb dat gedaan, ik heb nu een halfjaar een nieuwe knie, kan alles weer, dankzij het fietsen. Iedereen veel sterkte met de nieuwe knie in het begin even moeilijk maar je krijgt er heel veel voor terug. VRIJHEID!!!!!!

     
    Beantwoorden
  • Ik heb al jaren veel pijn in mijn rechten knie en slik nu elke dag morfine om de pijn weg te halen ik kan zelf met mijn rollator moeilijk lopen omdat het veel pijn doet met lopen en ik val elke keer door dat ik er doorheen gaat door mijn been en door dat mijn bovenbeen steeds gevoelloos is kan ik niet veel doen a.u.b graag wie kan mij a.u.b vertellen wat ik moet doen

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Hi Yvonne, Heel vervelend om te horen dat je zo veel pijn hebt. Het kan interessant zijn om op onze pagina https://knieartroseonline.nl/behandelingen/ te kijken. Hier hebben wij behandelmethodes beschreven, zodat je alvast een indruk krijgt van de verschillende mogelijkheden. Daarnaast raden wij altijd aan om mogelijkheden met je arts of orthopeed te bespreken.

      In ieder geval heel veel sterkte gewenst. Groetjes Eytan

       
      Beantwoorden
  • Sarah de Leeuw

    Mijn oom heeft artrose en moet binnenkort aan zijn knie geopereerd worden. Fijn dat u zowel informatie over de voorbereiding als over revalidatie met ons deelt. Dit is zeer behulpzaam. Het lijkt mij inderdaad handig als je zelf kan spuiten.

     
    Beantwoorden
  • Alie Nijboer

    HALLO
    hEB EVEN EN VRAAGJE!
    iK KRIJG OVER 6 WEEKJES EEN VOLEDIGE NIEUWE KNIE.
    nU LEES IK DAT JE JE ZELF MOET SPUITEN 6 WEKEN LANG..
    iK GEBRUIK AL BLOEDVERDUNNERS ELKE DAG.
    MOET JE DAN OOK NOG SPUITEN?

     
    Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

    Dag Alie,

    Het is inderdaad wel gebruikelijk dat je moet spuiten tegen trombose.
    Hoe dat in combinatie gaat zijn met jouw bloedverdunners kun je het beste bespreken met je behandelend arts.

    Veel succes gewenst!

    Groetjes Yvet

     
    Beantwoorden
  • Bedankt voor de goede tips voor het voorbereiden van een knie revalidatie. Mijn tante heeft artrose en wordt binnenkort geopereerd. Het is goed om te weten wat ze voor de operatie moet regelen. Wat een slimme tip om van tevoren een fysiotherapeut in de buurt te regelen die eventueel aan huis kan komen, dat ga ik zeker aan mijn tante doorgeven.

     
    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.