7 gedachten over “Het aanmeten van een kniebrace

  • Theo Klarholz

    Op mijn 20e is mijn beenspier binnenkant (rechts) gescheurd. Voelde wat pijn maar geen aandacht aan besteed. Bij sollicitatie en controle bij de Marine werd mij dat verteld. Helaas was er niets meer aan te doen. Ik heb er nooit last van gehad, Had behoorlijk gespierde benen. Helaas met het ouder worden werd mijn been steeds dunner. Hardlopen kon ik niet meer, zakte steeds door mijn knieën.
    Ik probeer wel de overige spieren meer te trainen. Ik doe aan Tai Chi en merk dat ik weinig door mijn knieën kan doorzakken. Dat een brace geen garantie biedt begrijp ik.
    De reden waarom ik schrijf is: De dikte van mijn bovenbenen verschilt nu erg, een skinny broek kan ik niet aan. Een brace voor de knie is vaak net boven de knie. Kunt u ook een brace maken die tot aan de lies loopt met de stof die dikker is zodat voor het oog de benen even dik zijn en natuurlijk de kniebrace? Ik ben benieuwd.

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Goedemorgen Theo,

      Dankjewel voor je bericht!
      Wat vervelend om te horen van je klachten.
      Er zijn zeker mogelijkheden om de kniebrace naar jouw wensen passend te maken. Hiervoor kun je het beste terecht bij een instrumentmaker.
      Mocht je hierover specifieker advies willen hebben dan kan ik je in contact brengen met een adviseur/specialist waar wij veel contact mee hebben, zodat hij je eventueel telefonisch advies kan geven of door kan sturen naar een instrumentmaker die jou kan helpen. Indien je hierin interesse hebt, zou je dan je telefoonnummer en woonplaats door willen sturen naar info@knieartroseonline.nl dan breng ik jullie in contact.

      Veel succes!

      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden
  • Maar wat de rol van een orthese nou is snap ik nog steeds niet. Bij artrose in je knie is je kraakbeen beschadigd waardoor het bot bloot ligt. Bij druk, dus je gewicht belasten voelt dat pijnlijk. Betekent dat dat de orthese de belasting verminderd of opheft ? En hoe dan? Ben niet overtuigd dat dit nml kan met een orthese. Groet Martine

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

      Hi Martine,

      Dankjewel voor je bericht!
      Ik kan me voorstellen dat een orthese als oplossing wat raar klinkt.
      Wanneer je last hebt van knieartrose is het in de meeste gevallen niet zo dat van het gehele bot het kraakbeen is beschadigd. Vaak is dit een specifiek gedeelte aan de binnenzijde of de buitenzijde van de knie. De orthese zorgt ervoor dat de druk van het beschadigde stuk afgehaald wordt, waardoor je je been op een andere manier gaat belasten en dit zorgt ervoor dat het geen pijn doet.
      Wellicht geeft de blog van Dr. Sewnath meer duidelijkheid: https://knieartroseonline.nl/2018/10/10/dr-sewnath-kniebrace/

      Veel succes gewenst!

      Groetjes Yvet

       
      Beantwoorden
    • Zitten jullie ook in de buurt van Arnhem? En word dit met verwijzing arts 100%vergoed Menzis?

       
      Beantwoorden
  • Nienke Westra

    Hallo, ik heb een jaar geleden een volledige nieuwe knie gekregen. Omdat ik niets kon, moest ik een week in het ziekenhuis blijven en daarna ( als 58 harige) naar de revalidatieafdeling van een verpleegtehuis. Hierna leek het beter te gaan, maar bleek ik midflexion instability te hebben en loop ik al driekwart jaar met een hele grote ijzeren brace om mijn been. Dit, om niet te vallen. Heel veel sporten; fietsen/ roeien helpt niet genoeg. Nu gaan ze kijken wat de volgende stap is, want inmiddels ook heel veel pijn in andere knie( injectie tegen pijn in gehad) . De gipsmeester had het over een andere – aangemeten- brace, omdat ik waarschijnlijk een brace nodig zal heen, voorlopig. Over wat voor brace zou het gegaan zijn ?

     
    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.