Remco Schouten – Even voorstellen

Allereerst aangenaam kennis te maken! Via deze blogs hoop ik mijn kennis en ervaring met jullie te kunnen gaan delen. De mogelijkheden voor hulpmiddelen worden steeds bekender en kunnen een goed alternatief zijn voor de behandeling van knieartrose. Toch zijn er nog veel dingen onbekend of onderbelicht over het hulpmiddel. In mijn volgende blogs kan je hier meer over lezen, maar laat ik in deze eerste blog beginnen om mezelf voor te stellen:

 

Orthopedisch adviseur

Remco SchoutenMijn naam is Remco Schouten en in het dagelijks leven ben ik orthopedisch adviseur. Ongeveer zeventien jaar geleden ben ik in Den Haag afgestudeerd als bewegingstechnoloog. Eigenlijk had ik eerst het idee om fysiotherapie te gaan studeren, maar ik kreeg het advies om iets praktischer te zoeken, zodat ik met mijn handen kon werken. Op advies ben ik een kijkje gaan nemen op de Haagse Hogeschool en was direct overtuigd! Bewegingstechnologie is een brede opleiding, waarbij je leert om projectmatig naar een specifiek probleem te kijken en dit vervolgens technologisch (met hulpmiddelen) op te lossen. Een van de belangrijkste inzichten die ik toen al meekreeg is de gedachte dat iedere persoon uniek is; je gaat dus specifiek kijken naar wat de beste oplossing of ontwerp voor die persoon is.

 

Ervaring opdoen

Inmiddels ben ik alweer zeventien jaar werkzaam bij Westland Orthopedie. Hier ben ik begonnen in de werkplaats, daarna op de binnen- en buitendienst en daarna doorgestroomd naar spreekuren op gebied van revalidatie. In de laatste 7 jaar is voor mij de focus meer komen te liggen op knieartrose. Dit kwam door een samenwerking met orthopeden, die veel patiënten doorverwezen naar mijn spreekuren. Wat opviel in die tijd is dat patiënten vaak nog niet eerder gehoord hadden van de kniebrace. Ik kreeg dan ook veel de vraag: Wat heb ik er aan? Na deze jaren en veel praktijkvoorbeelden heeft de kniebrace mij weten te overtuigen als hulpmiddel bij klachten van knieartrose.

 

De kniebrace

Er zijn veel verschillende soorten kniebraces te verkrijgen voor knieartrose. Maar welke is nu  het meest geschikt? Dit verschilt per persoon, welke specifieke klachten je hebt en wat je verwachtingen zijn. In onze praktijken zijn daarom meerdere soorten kniebraces en maten op voorraad. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende braces direct te passen, te ervaren, waardoor er samen gekeken wordt naar de beste oplossing bij de klachten. Bijkomend voordeel hiervan is dat de kniebrace al uitvoerig getest kan worden, voordat de definitieve kniebrace wordt aangemeten en aangevraagd wordt bij de verzekering.

 

Het samen komen tot de beste oplossing voor een persoon, waardoor die met minder pijn door het leven kan gaan geeft mij veel plezier! Afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan op gebied van knieartrose en de behandeling hiervan. Graag wil ik jullie via deze weg informeren, mijn ervaringen delen en eventuele vragen beantwoorden.

 

Tot de volgende blog!

 

Heb jij een vraag over knieartrose, een kniebrace of andere hulpmiddelen voor Remco? Laat het ons weten! Misschien beantwoordt hij jouw vraag in zijn volgende blog!

 

11 gedachten over “Remco Schouten – Even voorstellen

 • 8 augustus 2018 om 14:18
  Permalink

  Hai ik las net jouw blog.Heb momenteel erg veel pijn en lig op bed.Heb n ongeluk gehad met mijn e-Nike waarbij mijn rechter onderbeen is verbrijzeld Tibea Platea fractie 6 heb n Orif erin zitten.Nu heb ik van de week een wandeling gemaakt waarbij ik bij de afdaling iets voelde verschuiven.Nu loop ik al n week met schrijnende pijn onder de knieschijf.Zal eerst eens een foto laten maken?Het ging redelijk goed mAr nu slaat de pijn weer toe.Heb ook twee nieuwe heupen ook rechts vreselijke pijnen.Ook mijn onderrug is artrose L8 en L7

   
  Beantwoorden
  • 8 augustus 2018 om 14:30
   Permalink

   Beste Jacqueline,

   Dankjewel voor je reactie en vervelend om te horen van je klachten!

   Ik zou je adviseren om contact op te nemen met je eigen arts.
   Hij/zij kan door middel van fysiek onderzoek het beste bepalen wat de beste vervolgstap is. Zeker in combinatie met je andere klachten.

   Ik wens je heel veel beterschap!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 8 augustus 2018 om 15:30
  Permalink

  Geachte heer Schouten,
  Zojuist heb ik u een mailtje bestuurd,maar te snel op de “ga”knop,gedrukt.
  Mijn volledige e.mail-adres had ik nog niet ingevuld.
  Hieronder vindt u dit adres.hopelijk is de tekst van mijn e.mail niet verloren gegaan.

   
  Beantwoorden
 • 8 augustus 2018 om 20:37
  Permalink

  Geachte Dhr. Schouten

  Ik zou graag eens willen weten of ik nu echt atrose heb, of is het spierpijn. Het begon met veel pijn in de knieholten bij beide knieen. Ga nu het vierde jaar in. Veel last en pijn met lopen, en last van mijn rug, loop niet veel meer, en met de nacht dan gloeien mijn benen tot aan de tenen toe, het zijn niet meer mijn eigen knieen. Ortopeet zegt zou er nog geen nieuwe knie in zetten, maar het gaat niet meer over zegt hij. Soms twijfel ik of het mijn spieren zijn, ik voel geen pijn van bot op bot. Wat heb ik …..

   
  Beantwoorden
  • 9 augustus 2018 om 09:58
   Permalink

   Beste Wil,

   Dankjewel voor je vraag en het delen van jouw verhaal!
   Er zijn meerdere symptomen van knieartrose en pijn kan verschillen bij de personen. Ben je bekend met deze symptomen? https://knieartroseonline.nl/2017/11/22/knieartrose-symptomen/
   Vaak stelt de huisarts en/of orthopeed de diagnose van knieartrose. Mag ik vragen wat zij aangeven?

   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 8 augustus 2018 om 23:27
  Permalink

  Geachte heer Schouten,

  Mijn man (hij is 87 ) heeft al jaren last van zijn rechterknie en met de jaren wordt de pijn bij het lopen steeds erger. Aan zijn linkerknie is hij ongeveer 9 jaar geleden al geopereerd en daar zit een prothese in. De rechterknie gaf toen ook al problemen, maar er was toen nog geen reden om die knie ook te opereren. Nu is het zo dat de chirurg niet meer aan een operatie begint, want mijn man heeft inmiddels een heel traject van kankerbehandelingen achter de rug en zijn lichaam kan de energie niet meer opbrengen om te revalideren na een
  operatie.hopelijk kan hij wel bij u terecht.

   
  Beantwoorden
  • 9 augustus 2018 om 09:55
   Permalink

   Beste Tineke,

   Dankjewel voor je vraag en het delen van het verhaal van uw man!
   Vervelend om te horen van de klachten van je man, evenals de kankerbehandelingen!
   Hopelijk gaat het nu ondanks de knieklachten beter met hem!

   Een kniebrace kan zeker een oplossing zijn voor je man, deze geeft extra steun aan de knie zodat hij makkelijker kan bewegen en minder pijn heeft. Ik weet niet waar je woonachtig bent, maar het bedrijf waar Remco werkt, is in Rotterdam gevestigd (Westland Orthopedie). Je kunt anders ook advies vragen bij een instrumentmaker/orthopedisch adviseur in de buurt. Verschillende braces kan hij dan vaak direct uitproberen en merkt dan al wat effect.

   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
   • 12 augustus 2018 om 15:06
    Permalink

    Geachte heer schouten
    Ik heb artrose in beide knieën. Ik heb daar door veel pijn en loop ook al bij een ortopheet van anatomie. Mij werd verteld dat je maar met 1 brace kan lopen en niet met 2 hoe denkt u daar over

     
    Beantwoorden
    • 13 augustus 2018 om 15:15
     Permalink

     Beste Monique,

     Vervelend dat je zoveel last hebt van pijn van de knieartrose!
     Het lopen met 2 braces is zeker mogelijk; onze blogsters Mo en Tonnie doen dit ook.
     Lees Mo haar verhaal via https://knieartroseonline.nl/2017/05/01/ik-en-mijn-toverbenen/
     Zij hebben allebei de Agilium Freestep om allebei de benen, dus dat zou geen enkel probleem moeten zijn. Deze brace kan je ook een tijdje op proef proberen, zodat je meteen weet of ze effect voor je hebben.

     Veel succes gewenst!

     Groetjes Yvet

      
     Beantwoorden
 • 11 augustus 2018 om 21:52
  Permalink

  Kan je met een knie brace om ook watersporten doen!,ik doe mee aan aquajoggen en dat gaat wel goed met me knieën maar als ik aquarobic doe voel ik heel erg mijn knieën ,ik zelf denk dat dat komt omdat het op een harde ondergrond zonder belt gedaan wordt en aquajoggen met belt in het diepe gedaan wordt

   
  Beantwoorden
  • 13 augustus 2018 om 15:22
   Permalink

   Hi Catharina,

   Dankjewel voor je reactie!
   Fijn dat aqaujoggen zo goed werkt! Het kan ook goed zijn dat je met aquarobic je knie wat meer belast, waardoor je knieën reageren op een overbelasting. Heb je ook al eens geprobeerd om wat rustiger aan of wat korter mee te doen?

   Veel succes gewenst!

    
   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *