Een klein gebaar, maar…

Het is alweer een poosje geleden, dat ik iets geschreven heb… Niet omdat ik niks te vertellen heb, maar ik ben gewoon lekker druk met 101 dingen; met mijn atelier, Bigband, gezin, vrienden, enzovoorts. Naast al deze dingen heb ik ook wel eens zin om er even lekker tussenuit te gaan. Geen grote dingen maar vaak kleine dingen; ergens een lekker kopje koffie drinken of naar muziek luisteren. De laatste tijd gebeurt dat dan ook regelmatig en dan spontaan in de ochtend bedenken en die avond lekker op pad gaan.

 

Lastminute uitstapjes

Mijn man en ik zijn niet van die planners die maanden van te voren een concert boeken. Nee, wij houden van lekker last-minute! Zo zag ik onlangs dat er een mooi orkest in een theater kwam dicht bij ons in de buurt. Dus zogezegd: online boeken en die avond gingen we erop af. Ze hadden een leuk actie-arrangement: vooraf een kopje koffie of thee met iets lekkers, pauze met een kopje koffie en daarna een borrel met een hapjesplank. Bijkomstigheid was dat je een vaste tafel had en dat was voor ons natuurlijk ideaal! In de pauze is het vaak druk in de centrale ruimte en dan is het vaak hangen geblazen en dat is voor ons als knie-mensen niet zo best.

 

Risico’s

Een nadeel van last minuut boeken, is dat je vaak niet de mooiste plekken hebt om te zitten in de zaal. En ja.. daar was ik vergeten naar te kijken. Met als gevolg dat we helemaal bovenin zaten en dat we het laatste stuk met de trap moeten. Jeetje.. dat viel niet mee! Trap beklommen en eindelijk zaten we en genoten we van de muziek. Maar in de pauze weer die trap op en af was voor mij geen optie, dus ik sloeg de koffie maar over. Mijn man ging wel wat drinken en ik bleef aan onze tafel zitten. Op een gegeven moment kwam daar de gastvrouw van onze tafel aan en bracht mij koffie (die ik beneden niet gehaald had). Dat jonge meisje kwam extra naar mij toe om me de koffie te brengen. Wat een lieve vrouw, zo attent en dat had ze niet hoeven doen! Op dat moment dacht ik ¨Wat zijn er toch lieve en attente mensen die iets voor een ander over hebben¨. Mijn concert kon die avond niet meer stuk!

 

Genoten heb ik die avond van het concert! Tegelijkertijd heb ik ook geleerd, dat ik toch iets beter en eerder moet boeken vanwege de plek waar ik kan gaan zitten. Want traplopen is toch voor mijn knietjes niet zo’n hele fijne bezigheid! Een tip voor iedereen: Kijk goed waar je zit als je naar het theater gaat en of ze eventueel een lift hebben.

 

Zijn zulke situaties herkenbaar? Of heb je nog goede tips voor Tonnie of andere lezers om hiermee om te gaan? We horen het graag!

 

2 gedachten over “Een klein gebaar, maar…

 • 6 februari 2019 om 22:59
  Permalink

  Och Tonnie.
  Ik ken je een beetje. Wat een prachtig stukje dat je nu weer schrijft. Ik leef met je mee in dit verhaal.
  Volgende keer nog beter georganiseerd. Leren is ons leven.
  Vraagje: Ik ben wel heel nieuwsgierig naar welk concert dat je hebt beleefd? Deel je dat ook nog?

  Lieve groet en Knees up voor jou

  Janine

   
  Beantwoorden
 • 7 februari 2019 om 08:47
  Permalink

  Ha Janine,
  Klopt helemaal, maar ik hou van spontaanste acties😏. Het was het orkest van de koninklijke luchtmacht kapel. Gr Tonnie

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *