Anne-miek geeft toe.. Ik ben soms best wel eigenwijs!

Volop tijd!

Het is al weer even geleden dat jullie iets van mij gehoord hebben. En nu… nú heb ik ineens volop tijd. Het is lente. De meest vreemde lente die ik tot nu toe heb meegemaakt. Eentje die gegarandeerd de geschiedenisboeken in gaat. Covid-19 ( het Coronavirus} heerst wereldwijd. Iedereen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te zijn en vooral uit de buurt van een ander te blijven. Veel is dicht. Het culturele leven ligt plat. Zo ook mijn muzikale bezigheden. Het grote concert van afgelopen maart in het Tivolitheater in Utrecht is uitgesteld tot januari volgend jaar. We waren met ons theaterkoor druk bezig te repeteren voor onze nieuwe show die in mei van dit jaar op de planken zou staan. Ook deze is uitgesteld tot april 2021. De musicalgroep ligt stil. Eind september moet de nieuwe musical klaar zijn. Gaat dit lukken? Niemand die het weet..

 

Mijn knieën: het ging fantastisch

En dan de nieuwe knieën ook die hebben betere tijden gekend. In 2016 heb ik ze gekregen. In de zomer van 2018 ging het fantastisch. Ik had toen voor het eerst het gevoel alsof ik nooit knieklachten had gehad. Trap op, trap af, geen enkel probleem. Het ging fantastisch…

Daarna werd het weer minder. En nu heb ik af en toe het gevoel alsof ik geen nieuwe knieën heb gekregen. Ik voel die “kussens” op de knieën weer en wéér pijn als ik de trap op ga. Soms ook als ik lig, heb ik een zeurend gevoel of doen ze gewoon weer pijn. Is dit normaal? Ja artrose, nou nieuwe knieën heb ik al. Maar wat is het dan of waar komt het door.. en wat kun je er nog aan doen? Terug naar de huisarts? Maar wat kan die? Terug naar de orthopeed en wat kan hij? In geëxperimenteer….daar heb ik geen zin in.

 

Eigenwijs

Ik kom trouwens heel zelden bij een huisarts. De laatste keer was in januari 2016. Die arts is allang weer weg. Ik heb een vaste huisarts, maar die heb ik zelf nooit gezien. Als ik er kom, zit er steeds een ander. Ook na de knieoperaties heb ik haar nooit gezien of gesproken. Ze heeft ook nooit geïnformeerd hoe het ging. Dat was vroeger bij mijn oude huisarts wel anders. Is dit ouderwets??? Ik vind dit echt een groot gemis. Dit helpt mij dus ook niet om naar haar terug te gaan. Ik heb er een verschrikkelijke hekel aan en dus ga ik niet. Hoezo ben ik eigenwijs? Klopt, Ik ben soms best wel eigenwijs!!!

 

Hoe gaat het na een aantal jaar met jullie knieprothesen? En hoe komen jullie de tijd door in deze vreemde Corona-tijd? Hoe gaan jullie er mee om? Ik ben benieuwd, want hopelijk kunnen we elkaar zo helpen.

 

Hopelijk zijn jullie dat niet en blijven jullie thuis in deze rare onzekere tijd. Ik wens jullie heel veel sterkte, toch een fijne zomer, probeer gezond te blijven en denk aan je naasten en zeker ook aan jezelf.

 

Lieve groetjes en tot in betere tijden.

Anne-Miek.

 

Lees meer blogs van Anne-miek via deze pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *