Knieoperatie

Knieoperatie

Als de klachten van artrose niet verminderen door de andere behandelingen of als je heel veel pijn hebt, kan een knieoperatie noodzakelijk zijn. De orthopedisch chirurg bespreekt de voor- en nadelen van een operatie met je. Hieronder vind je alles wat je moet weten over een knieoperatie, zodat jij je alvast goed in kunt lezen.

Moet ik direct voor een knieprothese gaan of eerst andere hulpmiddelen of oplossingen proberen?’ Veel mensen met knieartrose worstelen met deze vraag. Hoe lang moet je doorlopen met pijn? En wat is het juiste moment om voor een knieoperatie te kiezen? Lees er hier meer over.

Als de klachten van artrose niet verminderen door de andere behandelingen of als je heel veel pijn hebt, kan een knieoperatie noodzakelijk zijn. Lees meer over de soorten knieoperaties.

Er zijn twee typen knieprothesen: de totale en de halve knieprothese. Lees meer over de operatie, revalidatie en ervaringen.

Is er voor mensen met knieartrose een minimum of maximumleeftijd voor het krijgen van een protheseknie/kunstknie? Dat is een vraag die we heel veel krijgen. We zochten het voor je uit!

Wanneer je door de artrose in je knie in de medische molen zit, hoor of lees je er regelmatig over: een behandelrichtlijn. Maar wat is dat nou eigenlijk en hoe raakt het jou? We zochten het uit.

Verwijst de huisarts je door naar de orthopedisch chirurg? Goed om te weten waar je op moet letten bij de keuze voor een orthopeed.

 

Wel of geen operatie? Die vraag heb je jezelf vast wel eens gesteld. Een operatie is meestal de laatste optie als andere behandelingen niet helpen. We zetten de behandelingen voor je op een rijtje!

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je behandelend arts, het gevoel dat je in goede handen bent. Wij geven daarom alvast antwoord op vijf vragen over de orthopeed zodat jij alvast goed voorbereidt bent.

We hebben een aantal punten op een rijtje gezet, zodat je weet waar je rekening mee moet houden bij de voorbereiding op een knieoperatie! 

Je kan het afgelopen week bijna niet gemist hebben; het nieuws omtrent ‘The Implant Files’. Een onderzoek naar het toezicht op medische implanten. We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet!