Anne-Miek vertelt: Ik ben weer in beweging

Anne-Miek blogt op deze site over haar leven met knieartrose. Anne-Miek woont in Loon op Zand, heeft twee volwassen kinderen en is gek op zingen en dansen. 

 

Nog steeds zitten we in coronatijd. Alles is afgezegd of uitgesteld. Tot wanneer? Geen mens die het weet. Nee, dit jaar géén optredens, géén show, géén musical en géén concert.

 

Aerosolen

Vanaf half maart heb ik niet of heel weinig gezongen, laat staan de choreografie voor onze show geoefend. Gewoon omdat ik baalde dat alles niet meer mocht. Het zingen wordt nog steeds sterk afgeraden in verband met het verspreiden van de aerosolen, zeggen ze. Wanneer het weer wel mag is nog steeds niet duidelijk. We moeten dan voortaan in een zigzagopstelling staan, zodat iedereen dezelfde richting uit zingt. Nu is dat geen probleem. Maar het moet in een zaal waar goed geventileerd kan worden. Dus met de nodige ramen die open kunnen en die hebben we helaas niet in onze repetitieruimte. Dan houdt het op, nietwaar?

 

Vakantieperiode

Inmiddels is de vakantieperiode in het zuiden van Nederland aangebroken. De scholen zijn dicht. De mensen proberen toch een beetje vakantie te gaan vieren. De meesten blijven in eigen land omdat ze dan in geval van nood zo thuis zijn. Sommigen gaan toch nog even de grens over en gokken op een beetje geluk. Wij zijn dit jaar niet weggegaan. Meestal gaan we in het voorseizoen zes weken naar Frankrijk op een camping waar ik lekker veel kan zwemmen. Maar door COVID-19 deze keer maar niet. Het mocht ook niet. Gelukkig hadden we een mooi voorjaar en zaten we veel buiten.

 

Kim Kardashian

Van bewegen komt niet veel meer en dat is ook wel te merken. De kilo’s vliegen eraan en vooral op plaatsen waar ik het niet hebben wil. Ik bedoel, mijn verloving-trouwring, die ik al meer dan vijftig jaar draag, krijg ik nog steeds van mijn vinger af. Ik wil maar zeggen: daar groei ik niet. Maar Kim Kardashian kan inmiddels wel jaloers zijn op mijn achterwerk. Ik groei de pan uit. Alles wat er af was, zit er weer dik aan.

 

Nederland in Beweging

Ik nam mij daarom voor om wat vaker op de hometrainer te gaan fietsen en om mee te gaan doen met Nederland in beweging, het programma dat iedere ochtend al heel vroeg op tv komt. Niet dat ik altijd zo vroeg op ben, maar dat kun je gewoon terugkijken. Op een gegeven moment werd er gevraagd een dribbelpasje mee te doen. Ik dacht: dat moet toch lukken nietwaar? Nou, ik heb het geweten. Ik heb bijna twee dagen niet kunnen lopen van de pijn in mijn knieën. Geen succes dus.

 

The show must go on

Nee, lang niet alle oefeningen kan ik mee doen. Wat lukt dat doe ik en verder heb ik besloten om gewoon mijn choreo’s weer op te pakken en ook weer een beetje te gaan zingen op mijn eigen plekkie. Per slot van rekening word ik daar toch wat vrolijker van en is het nooit weg. Ik blijf in beweging en wie weet gaat de show volgend jaar april gewoon weer door.

 

Voor iedereen een hele fijne vakantie, waar dan ook. Blijf gezond en tot de volgende keer.

 

Warme groetjes,
Anne-Miek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *