Innovatie

Innovatieve behandelingen

De behandeling van artrose is een grote medische uitdaging: artsen weten nog steeds niet alles over de knie en er wordt nog veel onderzoek naar gedaan. Artrose veroorzaakt zware pijnklachten en beperkt je functionaliteit en heeft daarmee een enorme impact op je leven! Op deze pagina lees je meer over nieuwe innovatieve behandelingen die in onderzocht worden of al toegepast worden in het buitenland.

Een relatief nieuwe behandeling van ernstige knieartrose is een behandeling met de kniedistractor. Deze behandeling wordt toegepast in een beperkt aantal ziekenhuizen en klinieken. Lees er meer over.

Het injecteren van lichaamseigen stamcellen uit het beenmerg in beschadigde gewrichten staat nog in de kinderschoenen in Nederland, maar de ontwikkelingen gaan snel en laten hoopgevende resultaten zien. 

Samen met zijn onderzoeksteam werkt professor Marcel Karperien van de Universiteit van Twente aan een innovatie oplossing voor artrose van de knie: de injecteerbare pleister. Lees meer over deze behandeling bij knieartrose.

Onderzoek in Maastricht zorgt mogelijk voor een doorbraak in de bestrijding van artrose. Maastricht UMC+ heeft mogelijk ’s werelds eerste geneesmiddel voor de zeer pijnlijke aandoening artrose ontdekt. Lees meer over deze ontdekking in Maastricht.

Artrose, diabetes type 1 en nierfalen zijn binnen tien jaar compleet te genezen. Dat verwacht een groep Nederlandse medische wetenschappers, die samen met de overheid een plan ontwikkelden. Lees meer over dit plan.

Een Australische onderzoeker heeft een systeem ontwikkeld, waarbij een digitaal evenbeeld van je gemaakt wordt voor de behandeling van knieartrose. Lees meer over deze behandeling.

 Patiënten wachten met smart op  de injecteerbare pleister. Karperien, zijn onderzoeksgroep en ReumaNederland verwachten dat de vinding voor een doorbraak zorgt op gebied van artrose. Zes ton krijgt Karperien van de goededoelenorganisatie voor verdere ontwikkeling.