Een digitaal evenbeeld tegen knieartrose

Gelukkig staat het onderzoek op gebied van knieartrose niet stil en wordt er op allerlei manieren gekeken hoe het leven met knieartrose verbeterd kan worden. Zo heeft een onderzoeker Dr. Claudio Pizzalato (werkzaam aan het Griffith University’s Gold Coast Orthopaedic Research Alliance) uit Australië een systeem ontwikkeld die je erbij moet helpen om slimmer te trainen wanneer je last hebt van knieartrose.

 

Een digitaal evenbeeld

Wat moet ik me hiervan voorstellen, hoor ik je denken…? Deze onderzoeker heeft een systeem ontwikkeld, waardoor er een computeravatar (een digitaal evenbeeld) van een patiënt gemaakt wordt. Aan de hand van dit digitale evenbeeld kan hij op zijn computer zien hoe je je spieren en kniegewricht gebruikt. Gevolg hiervan is dat je een beter bewegingsadvies ontvangt. Voordeel van beter bewegen, is dat het de slijtage in je knie verminderd.

 

Beter bewegen

In Australie wordt dit momenteel al toegepast en het digitale evenbeeld wordt per patiënt ingesteld met de hulp van medische scantechnieken. Hierdoor wordt ter plekke bekeken hoe de knie gebruikt wordt en welke krachten er op je knie drukken. De informatie leidt vervolgens tot een persoonlijk trainingsprogramma, wat ervoor moet zorgen dat je op een betere manier gaat bewegen en goed is voor je knie!

Het doel van de onderzoeker is dat deze technologie de pijn in je knie verminderd, maar wellicht vertraagd het ook het slijtageproces in je knie of zorgt ervoor dat knieartrose bij mensen voorkomen wordt. Wanneer deze technologie in Nederland of België beschikbaar zal zijn, is nog even de vraag.

 

Geraadpleegde bron: FreshScience

 

Een gedachte over “Een digitaal evenbeeld tegen knieartrose

 • 7 maart 2019 om 13:32
  Permalink

  Doe Fysio en gym
  En probeer iedere dag stukje te lopen of te fietsen.

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *