Oorzaken knieartrose

Oorzaken van knieartrose

Er zijn meerdere oorzaken waardoor je kniegewricht kan verslijten. Oorzaken voor knieartrose zijn vaak overgewicht, erfelijkheid, een trauma op eerdere leeftijd of als gevolg van intensieve sport of werk. Lees op deze pagina meer over de oorzaken van knieartrose.

Je hoort het ook vaak: “mijn zus, mijn moeder en mijn tante hadden het ook, het zit bij ons in de familie.” Erfelijke aanleg speelt een rol bij knieartrose en wordt vaak familiaire artrose genoemd. Lees er meer over.

Knieartrose, knieslijtage of een versleten knie… allerlei benamingen voor dezelfde klachten, maar wat is hier de oorzaak van? Lees er meer over.

Een grootschalige studie in Engeland heeft negen nieuwe genen ontdekt die kunnen leiden tot artrose. De resultaten van deze studie zouden in de toekomst kunnen zorgen voor meer gerichte therapieën bij de behandeling van artrose. Lees er hier meer over.

Een overbodig botje achteraan in de knie, dat in het kader van de natuurlijke selectie verdwenen leek, zou steeds meer opnieuw voorkomen bij de mens en voor knieartrose kunnen zorgen. Lees er meer over.