Fysiotherapie bij knieartrose​

Fysiotherapie bij knieartrose

Om de gevolgen van knieartrose voor je dagelijks leven zo beperkt mogelijk te houden en omdat het belangrijk is te blijven bewegen, kun je kiezen voor fysiotherapie. Dat kan na doorverwijzing van de specialist of op eigen initiatief. Doordat je kraakbeen slijt, is het lastig om je knie goed te strekken en buigen. Hierdoor krijg je nog meer pijn, ga je vaak mank lopen en kan het voelen alsof je knie ‘doorzakt’. Fysiotherapie kan je helpen om weer goed te gaan lopen en je knie weer te kunnen strekken en buigen. 

Een fysiotherapeut, of oefentherapeut, is gespecialiseerd in houdingen en bewegingen van het lichaam. Maar wat kan de fysiotherapeut nou eigenlijk voor je betekenen? Lees het hier.

Wil je graag bewegen onder begeleiding? Dan is de fysiotherapeut een prima keuze. Fysiotherapeuten zijn dé deskundigen als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Lees waarmee een fysiotherapeut jou kan helpen.

TENS is een pijnbehandeling in de fysiotherapie, waarbij zenuwen worden geprikkeld via elektroden die op de huid zijn geplaatst. Lees meer over de behandeling.