Knieklachten bij artrose

Knieklachten bij knieartrose

Meestal begint artrose met kniepijn en dat je stijf aanvoelt. Als je beweegt of wanneer je je knie belast, bijvoorbeeld door trap te lopen, wordt de pijn erger. Heb je stilgezeten en wil je weer gaan lopen? Ook dan kun je last hebben van klachten in je knie. Er zijn meerdere symptomen die erop kunnen wijzen dat je knieartrose hebt en in de onderstaande blogs zullen we hier specifieker op in gaan. Komen deze klachten overeen met jouw klachten? Dan is het verstandig om een arts te raadplegen. 

Zelf heb je al een tijdje het vermoeden van knieartrose. Je hebt al regelmatig gezocht op Google en je denkt erover je huisarts te bezoeken met je (pijn)klachten. Maar welke klachten wijzen er nu precies op dat je knieartrose hebt?

Heb je vocht in je knie? Veel mensen met artrose hebben hier regelmatig problemen mee. Waar komt het vandaan en wat kun je er aan doen? Lees het hier.

Één van de kenmerken van knieartrose is een krakend gevoel of geluid bij het bewegen, bijvoorbeeld wanneer je door je knieën gaat. Lees hier meer over krakende knieën.

Als je wakker wordt, is je knie stijf en pijnlijk. En wanneer je een tijdje hebt stilgezeten moet je echt even op gang komen voor je klachten weer verdwijnen. Herkenbaar? Waar komt deze stijfheid precies vandaan? En belangrijker nog: hoe ga je hiermee om? Lees het hier.

Denk jij ook weleens ´hopelijk gaan de klachten en/of pijn vanzelf weer over´? Bij klachten aan je knie is het juist verstandig om op tijd een huisarts of fysiotherapeut raad te plegen. Lees hier waarom.

Kan de slijtage bij knieartrose geremd worden? De beschadiging van artrose is helaas blijvend, maar door je leefstijl aan te passen zijn de gevolgen van artrose wel te beperken. We hebben hiervoor een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Meestal begint artrose met kniepijn en dat je knie stijf aanvoelt. Als je beweegt of wanneer je je knie belast, bijvoorbeeld door trap te lopen. Lees meer over de symptomen bij knieartrose en hoe knieartrose wordt vastgesteld.

Knieartrose ontstaat door slijtage in de knieën en kan daardoor voor verschillende soorten knieklachten zorgen.  Een gevolg van deze knieklachten is dat veel personen in een vicieuze cirkel belanden, maar hoe komt dat?