Tips bij knieartrose

Tips bij knieartrose

Knieartrose heeft een flinke impact op je dagelijks leven en wordt je iedere dag met deze klachten geconfronteerd. Denk aan pijn bij traplopen, vermoeidheid, kou, hulpmiddelen en nog veel meer zaken. Lees hier meerdere tips die je kunnen helpen bij knieartrose in je dagelijkse leven.

Als je last hebt van knieartrose kun je vast ook af en toe wel wat hulp gebruiken. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je leven een stuk makkelijker kunnen maken. Een aantal hiervan worden vergoed, maar hoe werkt dat het aanvragen van zo’n hulpmiddel?

Twijfel je over de door je arts voorgestelde behandeling? In de gezondheidszorg heb je recht op een second opinion. Maar wanneer kun je daar nou eigenlijk gebruik van maken? En hoe vraag je dat aan? Hier lees je de antwoorden.

De kou geeft een aantal nadelen wanneer je last hebt van knieartrose; je knieën doen pijn en ook zijn ze net wat stijver. Het is dan ook belangrijk  om je knieën goed warm te houden om de pijn en stijfheid te verminderen. We geven je 5 tips!

Pijn in je knie bij traplopen is slopend voor een actieve leefstijl. Lees hier een oplossing om met minder pijn in je knie trap te lopen.

Hetty Kock krijgt in 2002 de diagnose heupartrose. Op 44-jarige leeftijd heeft ze twee versleten heupen. Daarna volgen ook de diagnoses artrose in heup, knieën, schouders, duimen, rug en nek. Ze vertelt over haar reis in artroseland, maar ook vele andere landen.

Het is midden in de nacht. Je partner ligt misschien lekker te ronken naast je. Het voelt alsof de hele wereld fijn ligt te slapen. Behalve jij. Hoe ervaren anderen dat en wat zijn hun tips? Lees hieronder tips!

Veel mensen met artrose hebben last van vermoeidheid. En dat kan soms extreme vormen aannemen. De ene dag kun je van alles en de volgende dag bijna niks. Deze vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Er zijn een aantal hulpmiddelen en handigheidjes die een goede (nacht)rust kunnen stimuleren met. Wat is het belang van een goed bed? Lees je even mee?

De lasten van knieartrose kennen we allemaal. Buitenshuis, maar ook gewoon in je eigen huis, tijdens alledaagse bezigheden. Gelukkig zijn er slimmigheidjes om de pijn te minimaliseren. We geven je zeven tips van onze bloggers!

Bekend met mindfulness? Het helpt je anders om te gaan met artrosepijn. Door beoefening van mindfulness kun je leren om de primaire lichamelijke pijn te aanvaarden en geen extra pijn te lijden. Lees mee of het iets voor jou is?

Vitamine D is erg belangrijk voor gezonde botten en spieren. Ook heeft vitamine D een mogelijk ontstekingsremmende werking bij artrose. Lees meer over Vitamine D.

Een gevoelig onderwerp om te bespreken, maar zeker niet onbelangrijk! Het onderwerp valt vaak een beetje in een taboe hoekje, maar óók dit soort zaken willen wij op Knieartroseonline.nl bespreekbaar maken!

We deelden al eerder verschillende tips over de omgang met knieartrose, maar er zijn meer eenvoudige manieren om je kniegewricht te beschermen en erger te voorkomen

Een massage is heerlijk om even helemaal te ontspannen én is effectief voor de klachten van knieartrose. Lees er meer over!

Wanneer je last hebt van knieartrose is het niet altijd makkelijk om een dagje uit te plannen. Er zijn veel leuke musea, pretparken of andere activiteiten die te bezoeken zijn om even lekker weg te zijn, maar in plaats van je hier op te verheugen, maak je jezelf druk over de eventuele pijn en andere vragen en gedachten.

Slaap is goed voor je.. op deze manier kan je lichaam herstellen van de dag en voorbereiden op een nieuwe dag die voor je ligt. Wanneer je knie pijn of stijf is, kan dat het slapen lastiger maken. Lees hier 5 tips om je bed gewrichtsvriendelijk te maken!