5 manieren om je bed gewrichtsvriendelijk te maken

Slaap is goed voor je.. op deze manier kan je lichaam herstellen van de dag en voorbereiden op een nieuwe dag die voor je ligt. Wanneer je knie pijn of stijf is, kan dat het slapen lastiger maken. Al eerder deelden we tips over je bed of wanneer je wakker ligt van de pijn. Lees hieronder enkele tips om je bed comfortabeler te maken, zodat je toch van een goede nachtrust kunt genieten.

 

Gebruik kussens

Kussens kunnen op meerdere manieren gebruikt worden. Je kunt ze tussen je knieën gebruiken, onder je enkels, enzovoorts. Verzamel zo veel kussens die je nodig hebt om je comfortabel te voelen. Kussens met traagschuim kunnen ook erg handig zijn om onder je knieën te leggen.

Investeer in het juiste matras

Het kiezen van een matras is een persoonlijke keuze, sommigen hebben een voorkeur voor meer steun, terwijl anderen naar zachtere matrassen verlangen. Neem daarom de tijd om een matras uit te zoeken en ze persoonlijk te testen om de perfecte oplossing voor je te vinden.

Leg je benen omhoog

Leg een kussen onder je benen wanneer je last hebt van gewrichtspijn in je knieën, terwijl je slaapt. Dit is een gemakkelijke manier om de druk op je knieën en ontstekingen te verlichten.

 Gebruik laagjes

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en invloed hebben op hoe warm je je voelt. Gebruik lichte laagjes op je bed om het gemakkelijker te maken om je bed aan te passen naar de perfecte temperatuur.

Zorg voor warmte

Neem voordat je gaat slapen een warme douche of zorg voor een elektrisch deken of kruik. De warmte kan ervoor zorgen dat de pijn in je gewrichten verlicht wordt. Wanneer je gebruik maakt van het elektrisch deken, maak dan gebruik van een timer om de warmte lager te zetten, wanneer je slaapt.

 

Heb jij nog goede tips om de nachten wat aangenamer te maken? Deel ze hieronder met ons.

 

Geraadpleegde bron

 

8 gedachten over “5 manieren om je bed gewrichtsvriendelijk te maken

 • 14 maart 2019 om 17:06
  Permalink

  Heel luxe, dat besef ik me, maar even in de infrarood sauna voor het slapen gaan. Ik heb er een gekocht voor thuis, ideaal! Ik ga heerlijk opgewarmd mijn bed in en slaap veel beter (zonder pijnstillers / slaapmedicatie). Voor mij de beste investering in mijn gezondheid!

   
  Beantwoorden
  • 15 maart 2019 om 08:53
   Permalink

   Wat heerlijk Mariska! Dankjewel voor het delen van de tip!

    
   Beantwoorden
 • 14 maart 2019 om 20:36
  Permalink

  Vooral in de nacht lijkt de pijn erger. Concentreer je op iets anders. Luister bv even naar muziek. Het lijdt af.

   
  Beantwoorden
  • 15 maart 2019 om 08:53
   Permalink

   Afleiding is ook een goede tip! Dankjewel Paula!

    
   Beantwoorden
 • 14 maart 2019 om 21:44
  Permalink

  Super kussen tussen je benen op je zij liggen benen licht buigen kussen er tussen
  Geen pijn meer in heup

   
  Beantwoorden
  • 15 maart 2019 om 08:53
   Permalink

   Wat fijn dat het kussen tussen je benen zo goed helpt, Nadja!
   Dankjewel voor het delen!

    
   Beantwoorden
 • 6 mei 2020 om 15:08
  Permalink

  In zijlig ervaar ik juist een pijnlijke druk omdat de artrose aan de binnenkant van mijn kniegewricht, eenzijdige slijtage bevind, dus een kussen ertussen helpt niet.

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *