Kniebraces

Kniebrace

Het is belangrijk om je dagelijkse bezigheden en oefeningen te blijven uitvoeren. Als andere optie voor pijnstilling kun je ook gebruik maken van hulpmiddelen om je knie te ontzien. Denk hierbij aan een kniebrace. Voor veel mensen voelt dit als een prettig alternatief voor het langdurig gebruik van medicijnen. Daarnaast voelt je knie stabieler met een brace waardoor je minder pijn hebt en weer meer kunt gaan bewegen. 

Meer bewegingsvrijheid en minder last van pijn en andere klachten door knieartrose? Een kniebrace kan helpen, blijkt uit onderzoek. Kan een kniebrace jou ook helpen? En zo ja, welke brace past bij jou?   

Kun of wil je (nog) niet kiezen voor een knie vervangende operatie? Krijg je van je arts te horen dat je daar nog te jong voor bent of dat je eerst maar moet afvallen? Misschien is een (op maat gemaakte) brace dragen dan een goed alternatief voor je. Lees meer over deze manier van behandeling.

Door het dragen van een kniebrace, kun je pijn en andere klachten door knieartrose verminderen. Dat was de uitkomst van een onderzoek door de University of Manchester in 2013. Lees meer over dit onderzoek.

De orthopedisch instrumentmaker. Lees wat hij voor belangrijke rol voor je kan spelen.

Het is een dilemma: doe je dat leuke rokje aan zonder brace of kies je toch voor een broek met brace? Het liefst doe je het eerste, maar dat betekent dat je pijn hebt. Er leuk uitzien als vrouw met artrose knieën of een brace lijkt onmogelijk. Wat zijn de ervaringen?

Om de pijn draaglijker te maken en meer te kunnen bewegen heb je gekozen voor een kniebrace. Deze kniebrace wordt aangemeten door een orthopedisch instrumentmaker. We schreven al eerder over zijn rol, maar hoe gaat het aanmeten van een kniebrace in zijn werk? Lees het hier.

In 2018 is Livit Orthopedie gestart met een onderzoek naar de tevredenheid van kniebraces. Lees meer over het onderzoek wat gedaan is en de resultaten.