Je uiterlijk en een brace

Het is een dilemma: doe je dat leuke rokje aan zonder brace of kies je toch voor een broek met brace? Het liefst doe je het eerste, maar dat betekent dat je pijn hebt. Er leuk uitzien als vrouw met knokige artrose knieën of een brace lijkt onmogelijk. Edith, Marie en Mo delen hun ervaringen.

Veel vrouwelijker

“De eerste keer dat ik een brace kreeg, schrok ik enorm”, zegt Edith. “Het ding was heel groot en warm. Ik was er helemaal niet blij mee. Eigenlijk moest ik hem onder mijn kleding dragen, maar ik wil er ook een beetje leuk uit blijven zien. Ik kon alleen nog maar denken aan dat gevaarte aan mijn been en hoe lelijk ik dat vond. Je wilt niet weten hoe vaak ik de brace heb afgelaten.

Een tijd geleden vertelde mijn instrumentenmaker me over een nieuwe brace. Toen ik hem testte, liep ik meteen zonder krukken èn zonder pijn. Dat is zo fijn. Waar ik ook heel gelukkig van word, is dat ik me als vrouw een stuk beter voel. Ik heb geen stellage meer aan mijn been. Niemand vraagt me wat ik mankeer. Mensen zien amper dat ik een brace om heb. Ik voel me vrijer en kan alles doen wat ik wil.”

brace en er leuk uitzien

Gewoon met skinny jeans

Marie heeft dezelfde ervaring: “Veel braces zijn lompe gevaartes. Gelukkig zijn er ook charmantere exemplaren. De mijne draag ik gerust onder een rokje of over een skinny jeans. Mijn brace moet ik in een stevige schoen dragen. Als ik op hakken wil lopen, laat ik hem een dag af. Zelfs dan heb ik ’s avonds geen pijn.”

Mo herkent zich in het verhaal van Edith en Marie. “Ik heb ook een paar broeken met een iets wijdere pijp. Mijn brace past daar prima onder. Maar over een skinny draag ik ‘m ook gewoon. Daar ben ik heel blij mee.” Kiezen tussen comfort en er leuk uitzien hoeft volgens deze vrouwen dus niet. Er zijn braces waarbij het een het ander niet uitsluit. En dat is goed nieuws.

Kiezen tussen comfort en er leuk uitzien hoeft volgens deze vrouwen dus niet. Er zijn braces waarbij het een het ander niet uitsluit. En dat is goed nieuws.

 

2 gedachten over “Je uiterlijk en een brace

 • 1 januari 2019 om 22:14
  Permalink

  Ik heb een rits onderaan in de naad van mijn strakke broekspijp gezet. Nu kan ik heel gemakkelijk mijn schoen met brace aandoen.

   
  Beantwoorden
  • 3 januari 2019 om 09:41
   Permalink

   Dag Marianne,

   Wat een goede tip, dankjewel! En natuurlijk een mooi 2019 voor jou!

   Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *