Bewegen met knieartrose

Bewegen met knieartrose

Het is belangrijk dat je een halfuur per dag actief beweegt, zo zorg je ervoor dat je kniegewricht zo soepel mogelijk kan blijven bewegen, de spieren om je knie sterker worden en je momenten van inspanning langer volhoudt. Lees hieronder de mogelijkheden om te bewegen bij knieartrose, maar bepaal in overleg met je arts of fysiotherapeut welke activiteiten het beste voor je zijn!

Lekker blijven bewegen, maar de prothese ook niet te zwaar belasten en de kans op een val minimaal houden. Welke sportactiviteiten passen daarbij? 

Pijn bij het bewegen: herken je dat? Je zou wel willen bewegen, want je weet dat het goed voor je is. Maar het doet pijn en daarom doe je het niet of te weinig. Lees onze tips!

Yoga helpt je om je spieren soepeler te maken, om je te ontspannen en te bewegen binnen je grenzen, ook met artrose in je knie en tegen de pijnklachten. Lees meer over Yoga en knieartrose.

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het trainingsschema wordt op jou afgestemd, zodat je ondanks je beperkingen toch kunt fitnessen. Lees er meer over.

Join2move: een online beweegprogramma afgestemd op mensen met knieartrose. Lees meer over deze mogelijkheid om te bewegen!

Bewegen is goed, maar niet fijn wanneer je pijn hebt in je lichaam. Een logische en meestal verstandige reactie is rust, maar bij gewrichtspijn is het juist aan te raden om te bewegen. Lees er meer over en onze tips!

Het blijft belangrijk om naar je gevoel te luisteren en zelf te ondervinden welke sport bij je past en wat goed voelt. Onze top 5 voor sporten met knieartrose!

Bij veel pijn ben je waarschijnlijk geneigd je knie rust te geven. Een logische en meestal verstandige reactie. Bij gewrichtspijn is het juist aan te raden het tegenovergestelde te doen. Lees meer waarom het goed is om te bewegen.

Heb je wel eens gedacht aan zwemmen? Een bewegingsactiviteit die bij uitstek geschikt is voor mensen met knieartrose. Lees er meer over.

Artrose is helaas nog altijd niet te genezen. Bewegen is volgens alle experts wel een belangrijk onderdeel van de behandeling voor de functie van je knie. Lees hier meer over en daarnaast geven we 9 tips om op een gezonde manier te bewegen!

 Fietsen levert voor mensen met knieartrose meestal de minste klachten op. Je bent dan lekker actief bezig zonder je kniegewricht te belasten. Lees meer over fietsen en knieartrose.

Een sport waarin veelzijdig wordt bewogen en waarbij je je kniegewricht ontziet is Nordic Walking. Hierdoor is deze vorm van beweging geschikt voor mensen met knieartrose. Lees meer over Nordic Walking en knieartrose.

Bewegen is goed voor je, dat weet je. Vandaagbewegen is een nieuw initiatief en maakt sportief bewegen ook voor jou mogelijk in je huiskamer. Lees er meer over.

We zetten een aantal oefeningen voor je op een rijtje, die bij veel mensen met knieartrose helpen om te bewegen en je knieën soepel te houden!