Join2Move: beweegprogramma bij knieartrose

Ondanks de positieve gezondheidseffecten bewegen mensen met knieartrose (door hun pijnklachten) minder dan mensen zonder artrose. Tegenwoordig is er een overvloed aan websites, apps en sociale media die je kunnen helpen meer te bewegen. Een initiatief gericht op meer bewegen met artrose is Join2move.

nordic walking

Join2move

Join2move is het eerste internet beweegprogramma voor mensen met knieartrose. In het beweegprogramma Join2move leer je hoe je op een actieve manier met je knieartrose kunt omgaan. Het programma wordt online aangeboden. Je ontvangt elke week een nieuwe opdracht waarbij een zelfgekozen activiteit, zoals fietsen of lopen, negen weken lang stapsgewijs wordt opgebouwd.

Dat artrose niet meer over gaat betekent niet dat je er niets aan kunt doen. Misschien is deze manier van bewegen een goede oplossing voor jou.

 

 

2 gedachten over “Join2Move: beweegprogramma bij knieartrose

 • 10 juli 2019 om 12:43
  Permalink

  Bij artrose-klachten kan het belang van blijven bewegen niet genoeg benadrukt worden. Mijn 90-jarige moeder laat zich door geen knieklachten van het dagelijks fietsen op de hometrainer afhouden en gaat elke dag met de rollator wandelen. Het gaat langzaam maar ze wordt er sterker van, zegt ze.

   
  Beantwoorden
 • 29 januari 2020 om 08:09
  Permalink

  Helaas worden er alleen fysiotherapeuten vermeld en geen oefentherapeuten. Oefentherapeuten die aangesloten zijn bij het artrose-netwerk zijn gespecialiseerd in artroseklachten en geven van oefeningen en beweegadviezen.

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *