Omgeving

Omgeving

Dingen die voor anderen zo gewoon zijn, zijn voor jou een hele opgave. Je eigen omgeving kan het nog zo goed met je voor hebben, begrijpen doen ze je niet altijd. Ook kan het zijn dat je juist op veel onbegrip en veel vervelende opmerkingen stuit in je directe omgeving, maar ook op het werk. Lees onze tips hoe je hiermee om kan gaan.

Jij en je omgeving


 Als de diagnose net gesteld is, zijn de mensen in je omgeving nog vol medeleven. Maar na een tijd vol begrip vanuit je directe omgeving gaat het leven voor iedereen vrolijk weer verder en voel jij je nog net zo beroerd. En krijg je reacties zoals ´Heb je daar nog steeds last van?’ Lees meer over hoe je daar mee om kunt gaan en meer begrip te creëren?

Mag jouw omgeving zien dat je knieartrose hebt?


Knieartrose is vaak een onzichtbare aandoening. Je omgeving ziet aan de buitenkant niet dat er iets met je aan de hand is, want de klachten zitten in je knie. Maar wat als je een kniebrace krijgt voorgeschreven? Hiermee wordt het plotseling heel zichtbaar. Hoe ga je daar mee om?

Vijf dagelijkse uitdagingen met knieartroseSoms lijkt het wel of niemand je begrijpt. Dingen die voor anderen zo gewoon zijn, zijn voor jou een hele opgave. Denk aan trap lopen, uitstapjes, opstaan en nog veel meer zaken. We hebben vijf dagelijkse uitdagingen voor mensen met knieartrose op een rijtje gezet. Herkenbaar?

Kleinkinderen en knieartrose


 Knieartrose en kleinkinderen; het lijkt geen goede combinatie. Je zou wel met je kleinkinderen door een pretpark willen struinen. Maar door je knieartrose kun je niet meer dan 350 meter lopen of moet je op handen en knieën de trap op. We delen ervaringen hoe je hiermee om te gaan en toch lekker met je kleinkinderen kunt spelen!

Werk en knieartroseWerken is vaak noodzakelijk voor een inkomen, maar daarnaast draagt het bij aan je sociale contacten en zorgt je baan misschien ook wel voor afleiding van je pijn. Toch kan je knieartrose ook zorgen voor problemen tijdens je werk. Hoe kun je daarmee omgaan?