Vijf dagelijkse uitdagingen met knieproblemen

Soms lijkt het wel of niemand je begrijpt. Dingen die voor anderen zo gewoon zijn, zijn voor jou een hele opgave. Je eigen omgeving kan het nog zo goed met je voor hebben, begrijpen doen ze je niet altijd. En dat kan ook niet; zij ervaren niet wat jij iedere dag weer ervaart.

Knieproblemen, je bent niet alleen.

Soms is het fijn om even wat herkenning te voelen, door bijvoorbeeld te merken dat je niet alleen bent met je knieproblemen. Sterker nog, er zijn in Nederland 594.000 mensen met knieartrose. Dat lees je goed, de enige ben je dus zeker niet. We willen je op dit platform informeren, maar zeker ook proberen we mensen met knieartrose met elkaar te verbinden door te schrijven over het alledaagse leven.

Herken jij de volgende dagelijkse uitdagingen misschien? 

 1. Trappen lopen. Zoiets simpels als traplopen, waar bijna niemand over nadenkt. Dat is nog een hele opgave. Beneden komen en je bril ligt nog op je nachtkastje. Zucht, weer die trap op.
 2. Dagjes uit. Blogger Mo: “Ik ga zondag naar vrienden in Limburg, met de trein. Ik zoek me dus rot naar informatie hoe lang en hoe ver ik op de stations moet lopen. Dat houdt me bezig. En ja, dat doet me verdriet. Ik kan me aardig redden hoor, maar de planningen zonder Toos of fiets zijn nog lastig.”
 3. Een parkeerplaats dichtbij de winkel. Eindeloos rondjes rijden op de parkeerplaats bij de winkel. Om een plekje dichtbij te vinden. Dat scheelt soms heel wat meters en heel wat pijn.
 4. Tuinieren. Het wordt weer lente, tijd om de tuin weer in te gaan. Maar misschien niet voor jou. Mo: “Ik heb gisteren de plantjes op balkon een beetje onder handen genomen en dat doe ik zittend. Af en toe moet ik op mijn knieën, maar liever niet. Het zitten op de knietjes gaat wel, maar het overeind komen is hel.”
 5. Opstaan. Blogger Anne-Miek:En dan gaat het over het opstarten van de dag door de stijfheid in de knieën. En nog steeds het niet snel genoeg kunnen gaan staan nadat ik gezeten heb, dat is mijn grootste ergernis.”

We zijn een positief platform en willen vooral kijken naar wat er allemaal wel kan met knieartrose, en toch, soms is je frustratie delen over de dagelijkse hobbels gewoon even fijn. Herkenning en begrip, dat willen we ten slotte allemaal. Deel ook vooral met ons wat jouw dagelijkse uitdagingen zijn.

 

 

4 gedachten over “Vijf dagelijkse uitdagingen met knieproblemen

 • 20 maart 2017 om 11:28
  Permalink

  Ik heb al een aantal jaren last van mijn knieën. Ik zou het heel fijn vinden om meer informatie te krijgen en te delen met anderen die dit ook ervaren.

   
  Beantwoorden
  • 21 maart 2017 om 15:18
   Permalink

   Ga na een goede orthopeed zou ik zeggen. En als je knie versleten. Hopelijk krijg je dan een nieuwe knie. Bij mij hebben ze eerst de binnenkant van mn knie wat naar buiten gezet. En toen kwam er nog meer “ellende ” bij kijken. Nu na 3 jaar een nieuwe knie ben er super mee opgeknapt. Nu bijna 4 mnd kan ik al weer heel veel. Ben “herboren “. Groetjes

    
   Beantwoorden
 • 20 maart 2017 om 11:51
  Permalink

  Wat herkenbaar zeg. Al jaren bij sommige activiteiten en bij het opstaan veel pijn. Ben zelfs verhuisd naar een appartement. Zwemmen is idd goed te doen, alleen niet trappelen met je benen.

   
  Beantwoorden
 • 3 april 2017 om 10:33
  Permalink

  Ik heb sinds 6december 2016 een nieuwe knie heb in het begin wel wat complicaties gehad maar nu ben ik erg blij dat ik het gedaan heb, ik fietste en wandelde iedere dag en nu na bijna 4 maanden fietst en wandel ik weer, ik probeer ieder ongeveer 20 kilometer te fietsen en merk dat het steeds beter gaat. Ik ben 72 jaar, dames denk er over na maar het verbeterd je leven wel. Trudy keukens

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *