Behandelingen

Artrose behandelen

Heb je knieartrose? Dan zijn er verschillende behandelingen waarvoor je kunt kiezen. Het doel van alle behandelingen is om ervoor te zorgen dat je minder pijn hebt en je je knie meer kunt belasten. Weet je nog niet wat voor jou de juiste behandeling is? Hieronder vindt je informatie over de verschillende behandelmogelijkheden. Bespreek de behandelingen vooral met je arts of orthopeed. 

Een hulpmiddel om je knie te ontzien; de kniebrace. Voor veel mensen een alternatief voor het gebruik van medicijnen. Daarnaast voelt je knie stabieler met een brace waardoor je minder pijn hebt en  meer kunt gaan bewegen. Lees meer over de kniebrace.

Als de klachten van artrose niet verminderen door de andere behandelingen of als je heel veel pijn hebt, kan een knieoperatie noodzakelijk zijn. Een orthopedisch chirurg bereidt je voor op de operatie. Lees je hier alvast goed in!

Om de gevolgen van knieartrose voor je dagelijks leven zo beperkt mogelijk te houden en te blijven bewegen, kun je kiezen voor fysiotherapie. Lees meer over de mogelijkheden van fysiotherapie. 

Artrose in het kniegewricht kan voor flinke kniepijn zorgen. Medicijnen kunnen helpen om de kniepijn bij knieartrose te verlichten, de stijfheid te verminderen of de ontsteking te remmen. Lees meer over de mogelijkheden.

Het behandelen met injecties is een optie binnen de conservatieve behandeling, waarbij een spuit in het gewricht wordt gezet en tijdelijk helpt tegen de pijn. Lees meer over de verschillende injecties.

Bewegen is goed voor je en daarnaast zorg je ervoor dat je kniegewricht soepel blijft, de spieren in je knie sterker worden en je momenten van inspanning langer volhoudt. Lees meer over activiteiten die je kunt doen om te blijven bewegen.

Artsen weten nog steeds niet alles over de behandelingen van artrose, waardoor er nog veel onderzoek gedaan wordt.  Op deze pagina lees je meer over nieuwe innovatieve behandelingen.