Vergoeding en regelgeving

Vergoeding en regelgeving

Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft verplicht een basisverzekering voor de zorgkosten. De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten. Hoe is dit geregeld bij knieartrose? Lees je mee?

Vergoedingen


Welke behandelingen vallen binnen de basisverzekering en welke behandelingen worden alleen vanuit de aanvullende verzekering vergoed? Dat zijn vragen die we veel horen. We zetten het voor je op een rijtje voor meer duidelijkheid.

Oefentherapie bij artrose vergoed


Vanaf 1 januari 2018 krijgen mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Lees er meer over.

Heup en knieartrose vanaf 2018 in de basisverzekering


Goed nieuws: In 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Lees meer over de voordelen voor patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten.

Besparing van 5 miljoen door oefentherapie bij artrose


Er moeten maximaal twaalf oefentherapiebehandelingen bij artrose vergoed gaan worden uit de basisverzekering. Dit is het advies van Zorginstituut Nederland. Lees meer over de gedachte achter dit advies.

Meer aandacht voor het voorkomen van zorg


voorkomen van zorg

In Nederland bestaat ontzettend veel aandacht voor het beperken van zorgkosten. Maar zou het niet veel goedkoper en efficiënter zijn om juist te voorkómen dat mensen die zorg nodig hebben? Lees er hier meer over.

Nieuwe betalingswijze bij knieoperaties


betalingswijze knieartrose

Afgelopen week was in het nieuws dat zorgverzekeraar Menzis afspraken heeft gemaakt met een aantal ziekenhuizen voor een nieuwe betalingswijze voor bepaalde behandelingen bij hartoperaties en knieartrose.

Zorgverzekering 2019 – belangrijkste wijzigingen en tips!


Inmiddels hebben alle zorgverzekeringen hun premies voor 2019 bekend gemaakt en is dit de periode om over te stappen. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekering voor 2019 en waar moet je op letten?