Oefentherapie bij artrose vergoed

Vanaf 1 januari 2018 krijgen mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat wel ten koste gaat van het eigen risico.

Effectiviteit oefentherapie

Oefentherapie bij artrose van knie en heup is bewezen effectief, vandaar deze stap. De vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om iemand de oefentherapie aan te leren. Daarna kun je dit zelf in de thuissituatie of in de sportschool voortzetten.

 

Belangrijke andere informatie over de zorg uit de Miljoenennota:

 • Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering stijgt in 2018 naar € 400 (dit was € 385 in 2017).
 • De nominale premie van de basisverzekering stijgt in 2018 met ongeveer € 6 per maand. Verzekeraars nemen deze premie als uitgangspunt voor het vaststellen van hun premies.

We zijn benieuwd; ga jij nu met oefentherapie starten in 2018? Laat je het ons weten?

 

Geraadpleegde bron: Fysioforum

 

 

3 gedachten over “Oefentherapie bij artrose vergoed

 • 22 september 2017 om 13:29
  Permalink

  Je kunt zelf ook veel doen door te wandelen en niet vergeten fietsen.mijn conclusie is na 10 maanden een nieuwe knie te hebben. Is BEWEGEN en dat doe ik trouw iedere dag.ik weet niet of een therapeut zalig makend is. Mijn conclusie.

   
  Beantwoorden
  • 25 september 2017 om 10:17
   Permalink

   Dankjewel Trudy, voor je reactie! En wat is het toch fijn te lezen dat het zo goed met je gaat en je iedere dag beweegt. Een inspiratie voor anderen! Groet en een fijne week! Nadja

    
   Beantwoorden
 • Pingback: Vergoedingen | KNIEARTROSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *