Medicijnen tegen kniepijn

Medicijnen tegen kniepijn

Artrose in het kniegewricht kan voor flinke kniepijn zorgen. Deze kniepijn kan op verschillende manieren behandeld worden, afhankelijk van het stadium. Een van de methodes is het behandelen met medicijnen. Dit is een conservatieve behandelmethode, oftewel zonder te opereren. Medicatie kan helpen om de kniepijn bij knieartrose te verlichten. Daarnaast kan het helpen om te stijfheid te verminderen of de ontsteking te remmen. Het is belangrijk dat je het gebruik van pijnstiller altijd bespreekt met je arts voor het beste advies.

Als je pijn hebt, kan dat ertoe leiden dat je je gewrichten niet of minder gebruikt en ook minder gaat bewegen. Medicijnen kunnen de pijn bij knieartrose verlichten, de stijfheid verminderen en de ontstekingen afremmen. Lees er meer over.

Soms is de kniepijn zo hevig dat alleen pijnstillers nog verlichting kunnen geven. Er is allerlei medicatie te verkrijgen, lees wat geschikt is bij de pijn van knieartrose.

De behandeling van artrose is mogelijk met operaties, pijnstillers, injecties en braces. Dat zijn de behandelingen die je tegenkomt in het medische traject. Lees meer over medicinale kruiden voor pijnverlichting.