Over knieartrose

Over knieartrose

In Nederland leven zo’n 1,2 miljoen mensen artrose, waarvan bijna de helft met knieartrose. Artrose in de knie is in Nederland dan ook de meest voorkomende gewrichtsaandoening. Knieartrose is een degeneratieve gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen in de knie is aangedaan. In 2016 kregen ongeveer 34.000 vrouwen en 21.000 mannen in Nederland de diagnose artrose in de knie (Bron: Volksgezondheid en Zorg). Maar wat is knieartrose nu eigenlijk?

Knieartrose is een chronische aandoening en wordt meestal langzaam erger, doordat je kraakbeen slijt. Lees meer over wat artrose in je knie betekent.

Je hebt een vermoeden van knieartrose hebt. Je hebt al regelmatig gezocht op Google en je denkt erover je huisarts te bezoeken met je (pijn)klachten. Lees meer zodat je goed voorbereid naar je huisarts kunt.

Bewegen is erg belangrijk, juist wanneer je last hebt van knieartrose. Maar waarom is het bewegen nu zo belangrijk? Dit komt door het zogenaamde ‘sponseffect’ in je knie. Lees hier meer over het sponseffect en de werking van je knie.

Knieartrose is een chronische aandoening, waarbij het kraakbeen in je knie dun en onregelmatig is. De slijtage in je knie kan in verschillende gradaties voorkomen. Lees hier over de verschillende gradaties.

Er zijn veel verhalen over knieartrose wat wel of niet goed hierbij zou zijn, de gevolgen, enzovoorts. Maar zijn deze verhalen allemaal wel waar? In deze blog zetten we 8 beweringen over knieartrose op een rijtje en onderzochten we voor jou: is het een feit of fabel?