Dagelijks leven met knieartrose

Het dagelijks leven met knieartrose

Leven met knieartrose is niet altijd gemakkelijk! Pijn, andere lichamelijke klachten en vermoeidheid zijn bijkomende lasten. Maar ondertussen gaat het dagelijkse leven door… boodschappen doen, huishoudelijke taken, gezellig bijpraten met vrienden, werken enzovoorts. Hoe ga je hier allemaal mee om? In een aantal thema’s delen we een aantal tips van acceptatie tot begrip creëren bij je omgeving, vergoedingen en voeding.

Het accepteren van pijn zou een positieve invloed hebben op de manier waarop je pijn beleeft. Het hebben van knieartrose is niet makkelijk en ingrijpend. We delen enkele tips om het hebben van knieartrose te accepteren. 

Dingen die voor anderen zo gewoon zijn, zijn voor jou een hele opgave. Je eigen omgeving kan het nog zo goed met je voor hebben, begrijpen doen ze je niet altijd. Ook kan het zijn dat je juist op veel onbegrip en veel vervelende opmerkingen stuit. Lees onze tips om hiermee om te gaan.

Knieartrose heeft een flinke impact op je dagelijks leven en wordt je iedere dag met deze klachten geconfronteerd. Denk aan pijn bij traplopen, vermoeidheid, kou en nog veel meer zaken. Lees hier meerdere tips die je kunnen helpen in het dagelijks leven.

Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft verplicht een basisverzekering voor je zorgkosten. De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten. Hoe is dit geregeld bij knieartrose? Lees je mee?

Een gezonde leefstijl met goede voeding is belangrijk. Dit helpt bij overgewicht, zodat je afvalt en je kniegewrichten ontlast worden. Maar een juiste voeding kan ook helpen bij pijnklachten. Lees er meer over.