Nieuwe website met meer informatie over hemi knie prothesen

Halve knie prothesen

Vind informatie over de voordelen van hemi knie prothesen in gewone mensen taal op één website. Alrijne orthopeed Joris Jansen heeft de corona tijd ook gebruikt om zijn energie in iets positiefs te steken, en een website opgezet met uitleg over hemi knie prothesen: www.halvekunstknie.nl

 

Begrijpelijke taal 

Doel van de website is om meer bekendheid te geven aan de potentiële voordelen van hemi knie prothesen, waardoor bij de juiste indicatie stelling en goede operatie techniek uiteindelijk meer ‘eigen knie gevoel’ behouden kan worden. De website is geschreven in niet-medische taal voor het beter informeren over voordelen van een halve kunstknie, o.a. door middel van een artrose ‘zelftest’, quiz, en antwoorden op veel gestelde vragen. Tevens geeft de website meer informatie ook over de technische details en wetenschappelijke achtergronden voor wie daar geïnteresseerd in is.

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg Joris Jansen vertelt: ‘Bij knie artrose is in bijna de helft van de gevallen slechts één compartiment van de knie aangedaan. Als alleen het binnenste deel van de knie versleten is en de kruisbanden nog intact zijn, dan kan bij de meeste knie artrose patiënten met een kleinere incisie en minder spierschade een halve knie prothese geplaatst worden. Het voordeel naast sneller herstel is dat onderzoek heeft uitgewezen dat gemiddeld ook een betere knie functie ermee bereikt kan worden. Voorwaarde blijft uiteraard een goede indicatie stelling en juiste operatie techniek in een centrum waar deze ingreep vaak wordt uitgevoerd. Bij ervaring van meer dan 50 hemi knie prothese ingrepen per jaar zijn complicaties namelijk significant lager bleek uit recent Nederlands onderzoek.’ [1]

 

De website (www.halvekunstknie.nl) bevat naast uitleg met antwoorden op veel gestelde vragen onder andere ook een ‘artrose zelftest’ en een ‘halve kunstknie quiz’. Behulpzaam voor knie artrose patiënten maar ook interessant voor zorg medewerkers, of om te delen met familie, vrienden, buren, en collega’s. Voor meer informatie, zie: www.halvekunstknie.nl

 

Referentie

1. Higher risk of revision for partial knee replacements in low absolute volume hospitals: data from 18,134 partial knee replacements in the Dutch Arthroplasty Register. Acta Orthopaedica, April 2020.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *