5 gedachten over “De gradaties van kraakbeenbeschadiging

 • P.de Zeeuw

  Ik heb na een MRI te laten maken van mijn knie graad 4 slijtage aan de binnenkant. Verder losse botfragmentjes aan de achterkant van de knie. Ik kan maar 500 meter pijnvrij lopen. Nu bij orthopeed geweest die alleen maar spuit wil zetten. Ik wil geen synthetische middelen als tijdelijke oplossing in mijn lichaam hebben. Ik heb geen ontstekingen meer en heb goed getraind boven been na behandeling van fysiotherapie. Kom ik nu dus niet in aanmerking voor een definitieve oplossing . Ik ben verkoopmedewerkster en moet dus hele dagen staan. En loop veel in mijn vrije tijd. Ben bijna 55 jaar en verder in goede gezondheid

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Beste P. de Zeeuw,

   Wat vervelend om te horen van je knieklachten en dat het je leven zo beperkt!

   Is de pijn in je knie door fysiotherapie wel minder geworden?
   Een andere oplossing die ik je aan kan raden is een kniebrace. Deze brace geeft je knie wat extra steun, waardoor je makkelijker kunt bewegen. Wellicht is dat een oplossing? Er zijn verschillende soorten kniebraces beschikbaar afhankelijk van hoe actief je bent.

   Ik weet niet wat de reden is dat je nu niet in aanmerking komt voor een definitieve oplossing. Mocht je het daar niet mee eens zijn, ben je ook vrij om een second opinion aan te vragen. Je kunt op deze pagina er meer over lezen: https://knieartroseonline.nl/2017/05/18/een-second-opinion-aanvragen/

   Veel succes gewenst en mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • Pingback: Wat heeft invloed op de pijn bij knieartrose? | KNIEARTROSE

 • Pingback: De verschillen op een röntgenfoto | KNIEARTROSE

 • Jeanne-Marie Knops

  Goedemorgen.

  Ik heb juist een omgekeerde vraag. Foto’s van mijn knieën laten volgens orthopeed zien dat het kraakbeen helemaal weg is. Hij stelt twee operaties voor. Ik heb echter geringe klachten, kan best een eind lopen (een uur) zonder echte pijn, goed traplopen, fietsen gaat prima, nooit klachten in rust. Ik kan alleen niet meer hardlopen, maar daar kan ik mee leven. Mijn vraag is derhalve : is het middel niet erger dan de kwaal ?

   
  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.