4 gedachten over “Een kijkoperatie bij knieartrose: is dat zinvol?

 • Vraag: ik hoor ook van mensen die door middel van een operatie een andere stand van het onderbeen ten op zichte van de knie krijgen. En daardoor ook minder pijn.

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Beste Marianne,
   Dankjewel voor je vraag!
   Ik zet hem op het lijstje erbij. Ben je deze operatie zelf aan het overwegen?

   Om je vast een eerste beeld te geven van deze operatie. Het wordt ook wel een Osteotomie / Stand verandering been genoemd.
   Een osteotomie betekent letterlijk het doorsnijden van bot (os = bot, tomein = snijden). De arts corrigeert de stand van een bot door het bot door te snijden. Hierdoor verandert de belasting van het gewricht en komt er minder druk op het gewrichtsvlak. Dit zorgt voor minder pijn. Deze operatie kan een oplossing zijn voor actieve mensen. Na de operatie mag je de knie meteen helemaal buigen en strekken. Je loopt met twee krukken en mag je been gedeeltelijk belasten. Na zes weken mag je het been helemaal belasten en hoef je geen krukken meer te gebruiken als het lopen goed gaat. Veel mensen met mediale knieartrose hebben baat bij deze operatie.

    
   Beantwoorden
  • Ik heb dit ook laten doen, stand veranderen. Ik ben nu 3 jaar verder en heb opnieuw pijn…. de plaats waar de slijtage eerst zat is door de operatie verplaatst door druk op de andere kant te krijgen. Dit is een lapmiddel…. kàn 10 jaar helpen, maar ook minder. Ik vind het vooral vervelend dat ik nu 2 verschillende benen heb… 1 krom been (met een groot litteken) en een recht been. Met een strakke broek,panty en alle andere strakkere kleding is dit goed zichtbaar… nu zul je denken als de pijn maar minder is dan maakt dat niet uit toch? De pijn is niet lang genoeg weggeweest, dan zijn alle zichtbaarheden vervelend.

    
   Beantwoorden
 • Alleen als je boven de 55 bent en ondanks enorme pijn (artrose binnenkant knie en scheur meniscus) kom je niet in aanmerking voor een kijkoperatie in een ziekenhuis en voor een nieuwe knie ben je nog te jong en is de slijtage nog niet ver genoeg , dus val je tussen wal en schip

   
  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.