De brace als alternatief voor opereren

Kun of wil je (nog) niet kiezen voor een knie vervangende operatie? Krijg je van je arts te horen dat je daar nog te jong voor bent of dat je eerst maar moet afvallen? Misschien is een (op maat gemaakte) brace dragen dan een goed alternatief voor je. Deze kan je knie verlichting geven en de pijn fors verminderen.

 

Kniepijn aanzienlijk verminderen met orthopedische kniebrace

Door een kniebrace te dragen, kun je pijn en klachten als gevolg van artrose aan de knieschijf aanzienlijk verminderen. Dat concludeerden onderzoekers van de University of Manchester in 2013 al. “Wij denken dat het gevoel van zekerheid ervoor zorgt dat mensen hun knie meer gebruiken dan normaal. Dit verbetert de spierkracht, het functioneren van de knie en de klachten“, legt onderzoeksleider Callaghan uit.

 

Ontlasting van je knie

Bij knieartrose verandert de stand van je knie. Eén kant wordt meer belast. Dat doet pijn en bewegen gaat minder soepel. Heb je een standsafwijking van het been, dan kan een kniebrace helpen tegen de pijn. Je knie voelt stabieler met een brace waardoor je minder pijn hebt en weer meer kunt gaan bewegen. Het kan je helpen om je zekerder te voelen. Dat zorgt ervoor dat je je knie meer gebruikt wat goed is voor je spierkracht.

Blogger Mo draagt nu bijna een jaar braces voor beide knieën. Door het kniegewricht te ontlasten komt er minder druk op de knie. Het zorgde voor een grote, positieve wending in haar leven: “Ik heb veel minder druk op mijn knieën, veel minder pijn ook. Ze worden minder belast en ik kan weer kleine afstanden lopen zonder pijn. En in de nacht heb ik ook veel minder pijn, ik lig er niet meer wakker van. Zó fijn.”

 

Vrijblijvend proberen

Er zijn veel verschillende braces verkrijgbaar, traditionele kniebraces, maar ook braces met een innovatieve werking. Ben je nieuwsgierig naar wat een brace voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een orthopedisch instrumentenmaker bij jou in de buurt. Zij kunnen je uitstekend adviseren en verschillende braces vrijblijvend laten proberen.

 

6 gedachten over “De brace als alternatief voor opereren

 • Pingback: 4 tips voor het aanvragen van een hulpmiddel bij knieartrose | KNIEARTROSE

 • 23 juli 2018 om 08:19
  Permalink

  Ik heb slijtage aan de binnenzijde van mijn knie. De orthopeed zei dat het nog net geen bot-op-bot is. Voorkomt het dragen van een unloader brace dat het niet (minder snel) ernstiger wordt? Of helpt deze alleen om de pijnklachten te verminderen?

   
  Beantwoorden
  • 7 juni 2019 om 09:00
   Permalink

   Ik heb deze brace, beide knieën, en het helpt mij om beter te lopen, en de pijn te verlichten.

    
   Beantwoorden
 • 23 juli 2018 om 12:00
  Permalink

  Knieartrose is een helaas een chronische aandoening die meestal langzaam erger wordt. Kraakbeen dat weg is in je knie, herstelt zich niet meer. Maar het dragen van een kniebrace kan de pijnklachten inderdaad verminderen en door de druk op je knie te ontlasten er voor zorgen dat de slijtage van het kraakbeen afneemt. Groetjes, Eytan

   
  Beantwoorden
 • Pingback: Handig overzicht behandelmogelijkheden knieartrose | KNIEARTROSE

 • 24 juli 2019 om 15:02
  Permalink

  Vroeger als kind had ik krakende knieën en handen,nu heb ik veel last van pijn als er een foto gemaakt wordt komt er altijd slijtage uit een paracetamol en het is opgelost maar dat is niet zo ik heb veel pijn .

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *