Zijn artrose, nierfalen en diabetes over tien jaar te genezen?

Een groep Nederlandse medische wetenschappers verwachten dat artrose, diabetes type 1 en nierfalen binnen tien jaar compleet te genezen zijn. Samen met de overheid ontwikkelden ze hiervoor een plan. Deze groep van Nederlandse wetenschappers van verschillende universiteiten, de overheid en het bedrijfsleven presenteren morgen (30 maart 2017) hun plan. Om hun plan tot uitvoering te brengen, verzamelden zij al 25 miljoen euro bijeen.

 

Regeneratieve geneeskunde

De wetenschappers zetten in op het vervangen of herstellen van beschadigde cellen, weefsels en zelfs organen, zoals nieren. Dit wordt ook wel ‘regeneratieve geneeskunde’ genoemd. Een van die wetenschappers is de Maastrichtse hoogleraar Clemens van Blitterswijk. “Onze ambitie is vergelijkbaar met het destijds op de maan brengen van de mens“, zegt hij.

 

Genezen in plaats van symptoombestrijding

Honderdduizenden Nederlanders lijden momenteel aan artrose, een vorm van slijtage aan de gewrichten die nu nog niet te genezen is. Het aantal Nederlanders met diabetes type 1 – afwijkend van diabetes type 2 dat veel vaker voorkomt – bedraagt naar schatting zo’n 100.000. Nog eens 6500 Nederlanders lijden aan nierfalen. Alles bij elkaar zou deze techniek binnen tien jaar al snel een half miljoen mensen kunnen genezen. Voor deze personen is tot op heden alleen symptoombestrijding mogelijk.

We volgen dit nieuws op de voet!

 

Bron: RTLNieuws

 

4 gedachten over “Zijn artrose, nierfalen en diabetes over tien jaar te genezen?

 • 29 maart 2017 om 13:23
  Permalink

  Is het ook mogelijk om al aan de test mee te doen

   
  Beantwoorden
  • 30 maart 2017 om 09:22
   Permalink

   Dag Gon,

   Dat weten we niet. We volgen dit nieuws op de voet en nieuwe ontwikkelingen melden we hier.

   Groeten Nadja

    
   Beantwoorden
 • 29 maart 2017 om 18:58
  Permalink

  Wat zou dat mooi zijn. Ik ben 51 jaar en in het bezit van een nieuwe heup. De tweede heup is 8in aantocht en 2 nieuwe knieën op de loer. Ik kom graag in aanmerking voor een andere oplossing of alternatief.

   
  Beantwoorden
  • 30 maart 2017 om 09:24
   Permalink

   Dag Ella,

   We houden je hier op de hoogte van het nieuws, we volgen het met veel belangstelling.

   Groeten Nadja

    
   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *