Anne-miek heeft last van ups and downs

Ups and downs

Ligt het nu echt aan het wisselende weer? De kou, regen, lente en dan ineens toch weer herfstachtig weer..? Ik denk dat ik ze daardoor weer voel, mijn knieën. De bekende pijn en het gevoel van “kussentjes” op de knieën (lees ook één van de berichten van Dr. Sewnath – de knieprothese blijft anders voelen: hoe kan dat?), ondanks beide knieprotheses. De pijn voel ik vooral bij het oplopen van trappen e.d.

 

Hoe komt het toch dat ik weer pijn heb?

Er zijn al allerlei gedachten door mijn hoofd geschoten.. Heb ik misschien een verkeerde bewegingen gemaakt? Ik weet het niet. In gewicht aangekomen ben ik ook niet. Er zijn eerder wat kilo’s af, maar dat is nog niet genoeg. Er mag nog heel veel meer af, maar het moet niet te snel gaan. Dat jojo-gebeuren heb ik al vaak genoeg ervaren en is voor mij geen blijvend succes. Deze keer daarom rustig aan.. heb ik me voorgenomen.

De pijn die ik nu weer heb, is wel weer heel vervelend! Ik dacht dat dat voorgoed voorbij was en hoopte het nooit meer te krijgen. Gekke dingen, die onverantwoord zouden zijn voor mijn knieën, doe ik niet. De bewegingen bij onze nieuwe koorliedjes zijn niet overdreven, hoewel we die wel weer regelmatig thuis moeten oefenen voor ons volgende optreden. Hopelijk kan en zal het daar niet aan liggen, want ik wil dit nog wel even blijven doen. Volgens mij is de slijtagekans van de protheses door o.a. hardlopen, springen, paardrijden en tennissen etc. vele malen groter dan deze bewegingen.

 

Zon op komst?

Om de week ga ik ruim een half uur (ongeveer 5 km) roeien op een roeiapparaat. Dit vind ik vooral heel fijn en je gebruikt dan alle spieren, dus dat blijf ik lekker doen. Gelukkig is ook de zomertijd weer ingegaan en is een heerlijke zomer weer onderweg! Vorig jaar had ik een fantastische zomer zonder pijn. Ik ga er van uit dat we dat dit jaar weer krijgen en heeft de pijn hopelijk te maken met de schommelingen in het weer. Als dat zo is ben ik gerustgesteld, zo niet…… daar wil ik nog even niet aan denken!

 

Ik wens, in ieder geval, dat het voor iedereen een mooie lente en een fantastische zomer wordt!

 

Tot de volgende keer!

Groetjes Anne-Miek.

 

4 gedachten over “Anne-miek heeft last van ups and downs

 • 5 april 2019 om 10:32
  Permalink

  Ik herken dat wel hoor.
  Met name kou dan is het daarbinnen allemaal heel stroef en voelt t zwaar aan.
  Soms niet uit te leggen pijn bij staan en lopen dan ,,hobbel,, ik weer veel meer.
  Bij mooi weer voel ik me zelf ook fitter maar heb geen pijn zelfs niet n een wandeling of fietsen.
  Dus ben benieuwd hoe anderen dit doen.
  Merk wel dat ik mijn steunzolen moet dragen anders gaat de pijn naar de rug en voel ik me ongemakkelijk.
  Lastig in de zomer die dingen passen nl niet overal in.
  Gebruiken jullie dan ookpijn stilling? Ik niet zo ver gaat t niet maar voel me dan wel weer teruggeworpen op een paar jaar terug.

   
  Beantwoorden
 • 13 april 2019 om 19:41
  Permalink

  Ik Ria heb nu een maand een nieuwe knie en als ik thuis loop met kruk ook de trap op maar heb nu zenuw pijn ik zou in principe naar zorginstellingen even gaan maar daar was ik te goed voor zeiden ze toen ben ik thuis gevallen op die knie en is blauw het is beurs en wat warm en dik ik koele het ook dat geeft verlichting maar ben er nog niet voor fysiotherapie is tevreden kan hem goed buigen maar zus een rot pijn voor zo ver ria

   
  Beantwoorden
  • 15 april 2019 om 11:46
   Permalink

   Veel succes met je herstel, Ria!
   Geef het zeker de tijd voor herstel, want zo’n operatie heeft een flinke impact.

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 8 juli 2019 om 18:59
  Permalink

  Hallo,

  Beiden knieën is geraakt door een autobumper in de 3 dagen voor kerst (24 jaar oud). Daarvoor heb ik een ongeluk gehad ik viel 3 a 4 meter, linkerhiel verbrijzeld en rechterwerf op 3 plaatsen gebroken en nog meer schade aan heup etc.

  Wat betreft mijn knieën: ik heb de ernstige vorm van atrose en door de klap van de bumper is alles versneld versleten en kapot.

  inmiddels ben ik 61 en ben nog steeds fit & vitaal.

  ik sport 2 a 3 per week aan krachttraining
  ik fiets m.u. tegenwind
  ik slik geen medicijnen, behalve wanneer ik met tegenwind fiets dan is een paracetamol en midalgan voldoende.

  Mijn knieën zie je dwars door alles heen dat ik Atrose heb, ook standbeen verandering en een dikke knie.

  Ondanks sport want dat is ook een medicijn blijf ik soepel!

  Groet, 010

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *