Paul Metselaar: Even voorstellen

Vandaag lezen jullie mijn eerste bijdrage aan dit platform. Ik kijk er naar uit, om jullie mee te nemen in mijn kijk op knieartrose en het ontstaan en verhelpen van de klachten.

 

Even voorstellen

Allereerst zal ik iets vertellen over mijzelf: mijn naam is Paul Metselaar en ik ben nu bijna 20 jaar actief als fysiotherapeut. Het overgrote deel van deze periode werk ik bij Fysiotherapie Maas in IJmuiden. Ik ben daar vlak na de eeuwwisseling in loondienst begonnen en ben nu samen met mijn echtgenote eigenaar van de praktijk.

 

Fysiotherapeut

Ik vind dat ik het mooiste beroep heb op de wereld! Dit komt doordat ik in aanraking kom met heel veel verschillende mensen met allemaal een andere achtergrond en ander verhaal. Juist het verhaal achter de persoon en het zoeken naar zijn of haar persoonlijke doelen is wat mijn vak zo uitdagend maakt. Uiteindelijk is geen dag hetzelfde! Bovendien geloof ik dat wie goed doet, goed ontmoet. Ik haal er zo veel voldoening uit als iemand met een probleem binnenkomt en met een lach weer naar buiten loopt.

 

Verhelpen van knieklachten

Veel mensen komen bij mij en hebben pijnklachten. Zij zijn onzeker over wat nu goed voor ze is en wat slecht. Wat moeten ze nu doen en wat moeten ze nu juist laten. Allemaal vragen, waar u misschien ook wel mee worstelt. Ik stel iedere patiënt voor als iemand die in het midden van een doolhof staat en naar buiten wil komen. In mijn rol als fysiotherapeut help ik hen deze uitgang te vinden. Soms moet ik daarvoor iemand (letterlijk) bij de hand nemen, maar soms kan ik ze ook alleen richting geven. Vaak kan ik hen helpen, maar soms weet ik ook dat een collega, of een andere hulpverlener de uitgang van dit specifieke doolhof veel beter weet te vinden. Dan schakel ik die in, in de wetenschap dat mijn patiënt bij hen beter af is.

 

Specifieke vragen?

Zoals ik al eerder aangaf is iedereen uniek. En behoeft iedere klacht een andere aanpak. Toch kom ik in mijn praktijk vaak misvattingen tegen, waar ik jullie de komende blogs meer over wil vertellen. Hopelijk beantwoord ik daarmee veel van jullie vragen. Heb je al een specifieke vraag aan mij als fysiotherapeut, reageer dan onder dit bericht en ik kom er zo snel mogelijk op terug.

 

Blijf in beweging!

 

5 gedachten over “Paul Metselaar: Even voorstellen

 • 28 september 2018 om 23:05
  Permalink

  dankuwel voor het medeleven

   
  Beantwoorden
 • 29 september 2018 om 13:40
  Permalink

  Wanneer ben je toe aan een knieprothese?
  Heb en houd vocht in de knie en heb andere stand van been.

   
  Beantwoorden
 • 2 oktober 2018 om 09:56
  Permalink

  Ik heb aan beide kanten knie Atrose rechts zo erg dat ik mijn knie niet meer kan strekken. Kan bijna niet meer lopen van de pijn. Nieuwe knieën zijn geen opsie wegens gezondheid. Therapie moet ik. Zou jij een goede Therapeut in Drachten of omgeving voor mij weten . Vr.Gr. Hielkje

   
  Beantwoorden
  • 2 oktober 2018 om 11:35
   Permalink

   Beste Hielkje,

   Dankjewel voor je reactie!
   Vervelend dat je zo’n last hebt van je knie en bijna niet kunt lopen.
   Ik zal de vraag voorleggen aan Paul.
   Misschien helpt het ook om een kijkje te nemen op Zorgkaart Nederland. Hier worden verschillende specialisten beoordeeld, zie: https://www.zorgkaartnederland.nl/fysiotherapeut/drachten

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *