Dr. Sewnath: even voorstellen (blog 1)

Beste lezers,

Wat is het fijn om mijn kennis met jullie te delen. Dagelijks kom ik in mijn praktijk patiënten tegen die veel last hebben van pijn door knieartrose. De tijd is soms te kort om mensen alle tips en adviezen te geven in de behandeling van knieartrose. Daarom ben ik heel blij om mijn kennis te delen via knieartroseonline.nl.

Orthopedisch chirurg

Mijn naam is Miguel Sewnath en ik ben orthopedisch chirurg sinds 2007. Mijn opleiding heb ik gedaan in het AMC, OLVG Amsterdam, UMC Utrecht en Engeland. Ik begon te werken in het Vlietland ziekenhuis in Schiedam. En in 2012 ben ik gestart in het Zaans Medisch Centrum waar ik nog steeds met veel plezier werk.

Op de middelbare school wist ik het zeker: ik wil dokter worden. Tijdens mijn coschappen vond ik elk vak leuk, maar het leukste vond ik uiteindelijk het bewegingsapparaat, oftewel de orthopedie. Het is voor mij een breed vak. Je behandelt iedereen, van baby’s tot senioren. Je geeft mensen adviezen of gaat over tot opereren. En je ziet snel resultaat van de behandeling.

Een van de meest succesvolle operaties in de geneeskunde is de behandeling van heupartrose en knieartrose met een prothese. Het blijft echter belangrijk om altijd uit te zoeken of een operatie nu echt nodig is. Of dat er nog andere oplossingen zijn, met minder risico’s en met veel kans op succes. Onlangs kwam ik bijvoorbeeld een nieuwe brace tegen in de behandeling van knieartrose; de patiënt die ik het voorschreef was heel enthousiast.

Deze uitdaging biedt mij veel plezier. Samen met de patiënt, samen met u in gesprek gaan en alle mogelijkheden bespreken.

In al die jaren heb ik veel ervaring opgedaan met artrose en de behandeling hiervan. Ik wil jullie graag laten delen in mijn ervaring en zal ook regelmatig jullie vragen beantwoorden. En tegelijkertijd vertel ik hier ook over nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van knieartrose.

Heel graag tot de volgende keer.

 

19 gedachten over “Dr. Sewnath: even voorstellen (blog 1)

 • 17 oktober 2017 om 08:06
  Permalink

  Fijn praktische informatie over artrose in de knie !!

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 07:28
  Permalink

  Wat goed om te lezen dat deze ervaren orthopeed dit doet! Hij heeft mij een aantal jaren geholpen ivm knie artrose. Eerst met andere middelen en toen het echt niet meer ging uiteindelijk een nieuwe knie! Ik ben blij dat deze no-nonsens dokter mij zo goed heeft begeleid. Iedere Patient verdient zo’n betrokken en aardige specialist!!

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 07:33
  Permalink

  Fijn om te lezen dat er vaak meer mogelijkheden zijn. Ben benieuwd naar de volgende blog.

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 07:39
  Permalink

  Geweldig om hier meer informatie over nieuwe ontwikkelingen m.b.t. de artrose behandeling te kunnen lezen. Hoop snel nog meer van u te lezen.

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 08:38
  Permalink

  Vanuit onze praktijk FysioResults in Amstelveen werken wij al jaren erg prettig samen met dr. Sewnath. Naast dat Miguel erg bekwaam is als orthopeed is hij ook erg communicatief vaardig waardoor onze patiënten een duidelijk reëel verhaal meekrijgen. Verder vinden wij het heel sterk dat hij doorverwijst intern of extern als dat in het belang is van de patiënt om zo door een andere orthopeed geopereerd te worden. Door dit alles rijden onze patiënten graag een stukje om naar Zaandam.

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 09:08
  Permalink

  Goed initiatief! Artose krijgt vrijwel altijd de lading mee van slijtage zonder dat er wat aan gedaan kan worden. Door kennis te delen wordt het voor patienten duidelijker wat een lagere belastbaarheid inhoud en wat je er zelf aan kunt doen, zoals aanpassen van de belasting (kan per dag verschillen) en alternatieven in het blijven bewegen zoeken. Top!

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 09:44
  Permalink

  Knieen zijn natuurlijk essentieel voor het bewegings apparaat en altijd handig om daar meer info over te krijgen!

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 13:11
  Permalink

  Mooi stukje over de verschillende mogelijkheden van behandelen bij artrose. Bijzonder fijn dat je zo toegankelijk bent voor client en therapeut, nooit te beroerd voor overleg. Fijn samenwerken zo!

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 17:28
  Permalink

  Mooi initiatief dat mensen met artrose in de knie vragen via deze site kunnen stellen. Belangrijk dat een patient goed wordt voorgelicht door zijn/haar arts. Als huisarts zou ik zeggen: maak gebruik van deze leuke optie!

   
  Beantwoorden
 • 20 oktober 2017 om 22:11
  Permalink

  Wat een geweldige kans om met zo’n ervaren en integere vakman te kunnen communiceren over knieklachten.Ik heb nog geen knieklachten maar als het zover mocht komen dan zal ik er zeker gebruik maken.

   
  Beantwoorden
 • 21 oktober 2017 om 06:29
  Permalink

  Mooi, om hier als patiënt inhoudelijke info te lezen in combi met de dagelijkse ervaringen van een orthopedisch chirurg. Succes met je blog, Miguel!

   
  Beantwoorden
 • 21 oktober 2017 om 14:07
  Permalink

  Leuk en mooi om kennis te delen!
  Als fysiotherapeut in Amstelveen verwijs ik al jaren patiënten door naar Dr. Sewnath. Patiënten kunnen vaak snel bij hem terecht. Verder waarderen de mensen en ikzelf ook zijn vakbekwaamheid, open communicatie, adviezen en plan van aanpak, bijv. verder aanvullend onderzoek, alternatieven in therpie en evt. doorsturen naar collega specialist als dat beter past bij het probleem. De patiënt staat centraal!

   
  Beantwoorden
 • 21 oktober 2017 om 17:50
  Permalink

  Duidelijke en toegankelijke site. Goed om altijd eerst de conservatieve weg te bewandelen. Dan Is het wel belangrijk om het “juiste” te doen in de behandeling. Miguel is erg pro fysiotherapie is dat is heel fijn. Dit geeft echt gelegenheid om goede zorg te bieden voor de cliënt. Korte lijnen en adequaat beleid. Goede terugkoppeling als therapie niet slaagt.
  Ik volg graag de ontwikkelingen op kniegebied.

   
  Beantwoorden
 • 23 oktober 2017 om 22:26
  Permalink

  Een fijne orthopeed die met een patiënt tot een gezamenlijke beslissing komt. Via een blog blijf ik graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (knie)artrose.

   
  Beantwoorden
 • 24 oktober 2017 om 11:53
  Permalink

  Ik ben ook onder behandeling voor artrose in mijn knie bij een colegale van deze arts in het zmc maar heb soms nog veel last, wachten wat de toekomst brengt

   
  Beantwoorden
 • 11 oktober 2018 om 11:44
  Permalink

  Dankjewel voor dit artikel over knieartrose. Ik vind het nobel van je dat je de mogelijkheid van bloggen aangrijpt om je kennis te delen waar het spreekuur soms tekortschiet. Kennis is belangrijk zeker als je met onzekerheden rondom het lichaam rondloopt.

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *